دبیر علمی پنجمین کنگره بینالمللی و هفتمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت در بخش علوم پایه:
کنگره زخم و ترمیم بافت مسیر خوبی را طی کرده است
ایسنا علوم پزشکی تهران – دکتر منصور جمالی زوارهای، دبیر علمی پنجمین کنگره بینالمللی و هفتمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت در بخش علوم پایه گفت: محدودیتهای زمانی در کنار پاندمی کووید ۱۹باعث شد دانشجویان کمتر از سالهای قبل در کنگره حضور پیدا کنند، به همین خاطر نیز در بخش علوم پایه مقالات و سخنرانیهای کمتری نسبت به سالهای گذشته وجود دارد.
جمالی زوارهای در نشست خبری این کنگره که صبح امروز برگزار شد با بیان اینکه زخم کوچک نوشته میشود اما بسیار بزرگ است ادامه داد: الان در شرایط اجتماعی دنیا و کشور ما مساله کووید ۱۹ بسیار آزاردهنده است و زخمهای متعددی ایجاد میکند. افراد مسن زخمها و مشکلات بیشتری دارند خصوصا اگر به بیماریهای دیابت یا قلبی و عروقی مبتلا باشند آثار بدتری دارند و درمانشان کندتر و مشکلتر انجام میشود.
او افزود: این کنگره در سالهای گذشته راه بسیار خوبی را پیش رفته است. همه کسانی که زحمت کشیده اند و آن را به اینجا رسانده اند آن را به بهترین شکل که میشد پیش برده اند. برای کنگره کنونی هم بهتر از این شرایط نمیشد برگزار کرد. امیدواریم پژوهشهای جدید و فعالیتهای انجام شده قبلی کمکی برای درمان زخمها باشد.
این استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان گفت: زخمهای متعددی در روح آدمها وجود دارد که ما خیلی نمیتوانیم برای آنها کاری انجام دهیم. در کنگره زخم سالهاست میخواهم از زخمهایی که در دل هست صحبت کنیم، گاهی یک نیش زبان از قطع عضو دیابتی بدتر است، امیدوارم در این زمینه هم روزی بتوانیم کاری انجام دهیم.
علاقهمندان میتوانند اطلاعات بیشتر را از سایت کنگره زخم و ترمیم بافت یا بخش کنگره سایت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران دریافت کنند.
نظر شما :