سبک زندگی سالم از مهم ترین عوامل پیشگیری از مرگ زودرس

۲۶ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۴:۵۳ کد : ۲۸۱۰۲ پژوهشی تاپ خبر
سبک زندگی سالم از مهم ترین عوامل پیشگیری از مرگ زودرس

ایسنا علوم پزشکی تهران- دکتر حسین یاری دبیر اجرایی اولین سمپوزیوم «سبک زندگی سالم و سلامت الکترونیک»، مراقبت از راه دور، مشاوره الکترونیکی و آموزش از راه دور را از کاربردهای مهم و ضروری سلامت الکترونیک دانست و گفت: سازمان بهداشت جهانی سلامت الکترونیک را یکی از بخش‌های ضروری هر استراتژی برشمرده و سلامت الکترونیک را مهمترین برنامه جهت ایجاد تحول در سیستم سلامت در قرن 21 عنوان کرده است.

به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران، دکتر حسین یاری از برگزاری اولین «سمپوزیوم سبک زندگی سالم و سلامت الکترونیک» به همت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران خبر داد و گفت: گردهمایی متخصصان حوزه‌های مختلف مرتبط با سبک زندگی سالم  برای تبادل نظر در یافته‌های علمی، آشنائی با ابزارهای جدید سلامت الکترونیک برای خدمت رسانی بهتر، برقراری انسجام و وحدت بیشتر بین متخصصان و صاحبنظران و همچنین معرفی بهتر و بیشتر «سبک زندگی سالم» به جامعه و مسئولین در جهت تغییر رویکردهای موجود برای ارائه بهتر خدمات سلامت از اهداف این سمپوزیوم است.

یاری با بیان اینکه محور‌های این سمپوزیوم بهبود سلامت جسمانی، تغذیه سالم، ارتقا سلامت روان و عدم سوء مصرف مواد مخدر است افزود: پزشکان متخصص طب فیزیکی و توان بخشی، پزشکی ورزشی، پزشکی اجتماعی، روان پزشکی، پزشکان عمومی و دانشجویان و دانش آموختگان فیزیوتراپی، تغذیه، روان شناسی و تربیت بدنی و علوم ورزشی گروه‌های هدف این سمپوزیوم را شامل می‌شوند.

این متخصص طب فیزیکی و توان بخشی سبک زندگی سالم را شیوه ای از زندگی دانست که خطر ابتلا به بیماری‌های شدیدا ناتوان کننده یا مرگ زودرس را کاهش می دهد و افزود: همه بیماری ها و اختلالات قابل پیشگیری نیستند اما از بخش عمده ای از مرگ‌های ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، پرفشاری خون، سرطان ها و ... می توان جلوگیری کرد.

او سبک زندگی سالم را از مهم ترین سلاح ها در پیشگیری از مرگ زودرس دانست و گفت: تا حدی که افرادی که در هر چهار مولفه گفته شده، سبک زندگی ناسالم دارند میزان مرگ و میر 20 ساله در آنها 3.5 برابر افزایش پیدا می کند. به بیان دیگر مطالعات علمی اثبات کرده اند که مراعات این چهار اصل در زندگی فردی به طور متوسط در زنان 14 سال و در مردان 12 سال عمر بیشتر به ارمغان می آورد.

این عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران ادامه داد: شواهد علمی موجود، نشان دهنده مولفه‌های رفتاری است که با ابتلا به برخی بیماری‌های غیرواگیر و مرگ زودرس مرتبط هستند. حداقل تعداد مولفه‌های پذیرفته شده که مورد اجماع جوامع علمی جهانی است عبارت است از: فعالیت جسمانی اندک، تغذیه ناسالم، تنش‌های روانی و سوء مصرف مواد مخدر.

دبیر اجرایی اولین سمپوزیوم «سبک زندگی سالم و سلامت الکترونیک» افزود: علاقه‌مندان برای ثبت نام در این سمپوزیوم می‌توانند به نشانی اینترنتی http://hlsc.ir/ مراجعه کنند. سخنرانی‌های این سمپوزیوم نیز به صورت زنده از سایت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به نشانی  https://jdtums.ir/ و همچنین صفحه این سازمان در آپارات پخش خواهد شد.


نظر شما :