دکتر امیرعلی سهراب پور معاون آموزش دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد:

درباره مهاجرت پزشکان هر سه ماه یکبار به وزارت بهداشت گزارش می‌دهیم

۳۰ خرداد ۱۴۰۰ | ۰۹:۲۳ کد : ۳۲۳۱۲ فرهنگی تاپ خبر
درباره مهاجرت پزشکان هر سه ماه یکبار به وزارت بهداشت گزارش می‌دهیم

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: این دانشگاه هر سه ماه یکبار گزارشی درباره مهاجرت و انصراف دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته‌های علوم پزشکی به وزارت بهداشت ارسال می‌کند.

دکتر امیرعلی سهراب‌پور، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور در هفته هشتم سلسله گفت وگوهای مدوتاک (MeduTalk) که به همت کانون مطالعات اجتماعی معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود به ارائه نظرات و پیشنهاد‌های خود برای بهبود شرایط دستیاران دوره تخصص و شرایط دانشگاه و کشور از نظر مهاجرت کادر درمان پرداخت.

این عضو هیئت علمی گروه داخلی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن اشاره به مشکلات و معضلاتی که شخصا در زمان آزمون دستیاری، دوره تخصص و سپس دوره فوق تخصص با آن دست و پنجه نرم کرده است ادامه داد: مهاجرت فارغ التحصیلان رشته های پزشکی به واسطه شرایط دشوار و بعضا ستم‌های موجود  است. تعهد خدمت اجباری برای فارغ التحصیلان رشته های تخصصی پزشکی و تعهد محضری اخذ شده بعد آن، سهمیه‌های آزمون دستیاری، حق الزحمه پرداختی به دستیاران و کارورزان و … از جمله مواردی هستند که دانشجویان را دلسرد می کند.

 


بیشتر بخوانید: طرح پیش روی دانشگاه علوم پزشکی تهران برای کارمند شدن رزیدنت‌ها


 

شکل گیری صندوقی برای حمایت از رزیدنت‌ها با مشارکت فارغ التحصیلان، خیرین و … از پیشنهادهای معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران بود. این استاد بیمارستان شریعتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این باره گفت: با بودجه اولیه‌ای با حدود ۵۰ میلیارد تومان می‌توان برای رزیدنت‌های سال چهارم یک حقوق ماهانه‌ و البته به صورت قرض در نظر گرفت که دستیاران بتوانند بعد از گذراندن طرح خود، این کمک هزینه دریافتی را به صندوق بازگردانند. طبیعتا خود دانشجویان به خاطر اینکه کمک‌ها را در دوران سخت رزیدنتی دریافت کرده‌اند حاضر خواهند بود که به صورت داوطلبانه مبلغی بیش از آنچه دریافت کرده‌اند را به صندوق باز گردانند تا از این طریق به سایر دستیاران دوره تخصص نیز کمک شود.

این فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد سپس بر لزوم پرداخت بخشی از کارانه‌ دریافتی بیمارستان ها به دستیاران و فلوشیپ‌ها تاکید کرد. او با اشاره به جلسات و گفت وگوهایی که بین مسئولان کشور درباره مشکلات رزیدنت ها برگزار شده است گفت: در یکی از جلسات که نمایندگان مجلس و ۲۰ نفر از اعضای هیات علمی حضور داشتند، نمایندگان مجلس به علت توجیه نبودن، به دنبال کاهش حقوق اساتید دانشگاه بودند که پس از صحبت های انجام شده، این اتفاق رخ نداد.

 


بیشتر بخوانید: بهره کشی از رزیدنت‌ها امری رایج در بیمارستان ها


 

سهراب‌پور گفت: به عنوان معاون آموزشی دانشگاه در جریان موج مهاجرت دانشجویان و فارغ‌التحصیلان پزشکی هستم. ما هر سه ماه یکبار، گزارشی از وضعیت دانشجویان انصرافی و افرادی که مهاجرت کرده اند دریافت و سپس آن را به وزارت بهداشت نیز ارسال می‌کنیم؛ به این ترتیب اینگونه نیست که وزارت بهداشت در جریان این امور نباشد.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر لزوم شکل گیری شورای صنفی دستیاران برای ارائه راهکار به وزارت بهداشت در خصوص مسائل مربوط به رزیدنت‌ها گفت: در بسیاری از موارد وزارت بهداشت بر لزوم یک اصل کلی آگاهی دارد اما از راه‌های منتج به آن اصل مطلع نیست، که با شکل گیری یک شورای صنفی می توان به رقم خوردن اتفاقات مثبت کمک کرد. البته قانون کار، بیمه و … از جمله تغییراتی هستند که در این خصوص در نظر گرفته شده‌اند اما هنوز قطعی نیستند.

 


بیشتر بخوانید: چرا پزشکان مهاجرت می کنند؟


 

او در پایان موج‌هایی که اخیرا با هشتگ‌های #من_یک_رزیدنتم و #از_رزیدنت_بگو در شبکه های اجتماعی شکل گرفته را دارای تاثیر کوتاه مدت توصیف کرد و گفت: راه حل بلندمدت در این زمینه پیگیری وضعیت این قشر به صورت مستمر از سوی شورای صنفی دستیاران است.

گفتنی است سلسله برنامه های Medu Talk  به همت کانون مطالعات اجتماعی معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به صورت برنامه زنده اینستاگرامی، شنبه ها و یکشنبه ها ساعت ۲۱ شب از صفحه “جوانه جهاد” پخش می شود و حضور برای عموم مخاطبین آزاد است.

 

 

بیشتر بخوانید:

 

 تجربه دکتر موسی آب خضر داروساز از کار کردن در داروخانه های ایران و آمریکا

 


نظر شما :