دکتر مسعود حبیبی: رجوع به اساتید، رجوع به علم و دانش است

دکتر مسعود حبیبی: رجوع به اساتید، رجوع به علم و دانش است

رییس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با اشاره به اهداف شکل‌گیر برنامه نکوداشت مقام استاد گفت: رجوع به اساتید، رجوع به علم و دانش است و باید این پیوند (به ویژه میان اساتید و دانشجویان) بیشتر شود.

به گزارش ایسنا، دکتر مسعود حبیبی، رییس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در هشتاد و هفتمین گردهمایی (ششمین گردهمایی غیرحضوری) معاونان فرهنگی واحدهای جهاد دانشگاهی و رؤسای مراکز و سازمان‌های تخصصی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی سراسر کشور گفت: یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند انقطاع نسلی و فاصله بین نسل‌ها را کم کند، معرفی اساتید و چهره‌های شاخص است. ارتباط نباید تنها به ارتباط میان استاد و دانشجو ختم شود که البته همین ارتباط نیز به دلیل شرایط همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ تقریباً دو سال است که قطع شده است.

رییس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران افزود: زمانی که در دهه ۸۰ برنامه نکوداشت مقام استاد را راه‌اندازی کردیم، به دنبال این بودیم تا بتوانیم به اساتید رجوع کنیم. رجوع به اساتید، رجوع به علم و دانش است و باید این پیوند بیشتر شود. جهاد دانشگاهی نیز می‌تواند در این زمینه به خصوص در حوزه فرهنگی، نقش مؤثری ایفا کند.

 

ضرورت حفظ ارتباط با اساتید و دانشجویان

دکتر حبیبی تأکید کرد: مجموعه‌هایی موفق هستند که دانشجویان در لایه‌های مختلف آنها فعالیت می‌کنند. اگر قصد داریم اثرگذاری در حوزه فرهنگی را حفظ کنیم، باید توجه جدی‌تری به نقش دانشجویان و اساتید داشته باشیم. حضور در دفاتر دانشگاهی بسیار حائز اهمیت است و نباید پیوند با دانشگاه قطع شود. در این زمینه سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی می‌تواند نقش مؤثری ایفا کند. معتقدم سلول‌های بنیادی جهاد دانشگاهی، اعضای فرهنگی این نهاد هستند.

 

رویتاب، سامانه‌ای برای اطلاع‌رسانی و اجرای رویدادها

در ادامه، مهندس امیرحسین اسدی گزارشی را درخصوص فعالیت‌های سامانه مدیریت رویدادهای فرهنگی (رویتاب) ارائه کرد. وی تأکید کرد: با هدف یکپارچه‌سازی رویدادهای معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی، سامانه رویتاب شکل گرفت که به شناسایی دانشجویان فعال در حوزه فرهنگی منجر می شود. رویتاب صرفاً سامانه ارسال گزارش نیست، بلکه ابزاری برای اطلاع‌رسانی، معرفی و اجرای رویدادها در اختیار برگزارکنندگان قرار می‌دهد.

مهندس اسدی افزود: تاکنون ۱۲۵۱ رویداد در سامانه رویتاب تعریف شده است. بیش از ۱۰ هزار عضو فعال فرهنگ را به این سامانه پیوند داده‌ایم که از این طریق می‌توانیم افراد فعال فرهنگی و دانشجویان فعال را شناسایی کنیم. هدف ما این است تا از طریق این سامانه، شناسنامه (فرهنگی) برای دانشجویان فعال در این حوزه ایجاد کنیم.

راه‌اندازی رادیو رویتاب، ایجاد بخش پادکست، راه‌اندازی ویترین فرهنگی برای ارائه محصولات فرهنگی، بخش دیگری از فعالیت‌هایی بود که به آن اشاره شد.

دکتر مهدی رفیعی، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) نیز گزارش طرح “سنجش نگرش دانشجویان در خصوص اقدامات فرهنگی جهاد دانشگاهی” را که با مشارکت ۱۴۵۰ دانشجو و فارغ‌التحصیل توسط ایسپا انجام شده بود، ارائه کرد.

در هشتاد و هفتمین گردهمایی (ششمین گردهمایی غیرحضوری) معاونان فرهنگی واحدهای جهاد دانشگاهی و رؤسای مراکز و سازمان‌های تخصصی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی سراسر کشور، علاوه بر برگزاری کارگاه آموزشی تاریخ شفاهی و تاریخ‌نگاری، گزارشی از فعالیت‌های سامانه مدیریت رویدادهای فرهنگی (رویتاب) و همچنین گزارشی از آسیب‌شناسی برنامه‌های معاونت فرهنگی که توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) تهیه شده بود، ارائه شد. در ادامه نشست، معاونان فرهنگی واحدها و رؤسای مراکز به طرح دیدگاه‌های خود پرداختند.

این گردهمایی صبح امروز (۲۶ آبان ماه ۱۴۰۰) با حضور دکتر حمیدرضا طیبی، رییس جهاد دانشگاهی، دکتر عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، دکتر مسعود حبیبی، رییس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، دکتر حامد علی اکبرزاده، رییس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی، دکتر مهدی عباسی، رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، دکتر محمود علیگو، مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران (وابسته به جهاد دانشگاهی)، دکتر مهدی رفیعی، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) برگزار شد و معاونان فرهنگی واحدهای جهاد دانشگاهی و رؤسای مراکز و سازمان‌های تخصصی معاونت فرهنگی نیز به صورت برخط (آنلاین) در این جلسه مشارکت داشتند.

 


نظر شما :