ژورنال کلاب «کاربردهای اینترنت اشیا (IoT) در مراقبتهای بهداشتی؛ کاربردها، فناوری ها و روندها» برگزار شد
ژورنال کلاب گروه پژوهشی پزشکی مبتنی بر سبک زندگی چهارشنبه ۱۵ دی ماه با عنوان «کاربردهای اینترنت اشیا (IoT) در مراقبتهای بهداشتی؛ کاربردها، فناوری ها و روندها» برگزار شد.
در این هفته مقاله «بررسی سیستماتیک اینترنت اشیا در مراقبت های بهداشتی» که در سال ۲۰۲۱ در مجله معتبر Journal of Network and Computer Applications به چاپ رسیده، توسط نجمه ناظری، عضو گروه پژوهشی پزشکی مبتنی بر سبک زندگی معرفی شد و مورد بررسی قرار گرفت.
در این مطالعه با ارائه یک تاکسونومی جامع از مطالعات انجام شده در حوزه استفاده از اینترنت اشیا در مراقبت های بهداشتی در بازه پنج ساله منتهی به سال ۲۰۲۰، رویکردهای اصلی مطالعات به ۵ گروه رویکردهای مبتنی بر حسگر، منابع، ارتباطات، کاربردها و امنیت طبقه بندی شدند.
ناظری با اشاره به مزایای بهره مندی از فناوری اینترنت اشیا در حوزه مراقبت های بهداشتی، به بیان معیارها، چالشها و فرصت های موجود در این زمینه پرداخت.
ورود مفاهیم نوین از جمله محاسبات ابر-مه، بلاکچین، تجزیه و تحلیل دادههای بزرگ، اینترنت لمسی، شبکه های مبتنی بر نرم افزار، مجازی سازی عملکرد شبکه و اینترنت اشیاء نانو به عنوان روندهای آتی در این حوزه معرفی شدند.
گفتنی است اینترنت اشیا یک پلتفرم یکپارچه برای تسهیل تعاملات بین انسان ها و انواع اشیاء فیزیکی و مجازی، از جمله در حوزه های مراقبت های بهداشتی شخصی سازی شده، فراهم می کند. عدم دسترسی به منابع پزشکی، رشد جمعیت سالمندان مبتلا به بیماری های مزمن و نیاز آنها به نظارت از راه دور، افزایش هزینه های پزشکی و تمایل به پزشکی از راه دور در کشورهای در حال توسعه، اینترنت اشیا را به موضوعی جالب در سیستم های مراقبت های بهداشتی تبدیل کرده است.
اینترنت اشیا علاوه بر ارائه خدمات بهداشتی مناسب برای بهبود کیفیت زندگی، پتانسیل کاهش فشار بر سیستم های بهداشتی را نیز دارد.
نظر شما :