گزارش اولین روز هشتمین کنگره زخم و ترمیم بافت

۱۳ بهمن ۱۴۰۰ | ۰۸:۱۰ کد : ۴۱۱۹۳ پژوهشی تاپ خبر
گزارش اولین روز هشتمین کنگره زخم و ترمیم بافت

ششمین کنگره بین المللی و هشتمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت روز سه شنبه ۱۲ بهمن با حضور دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علم پزشکی تهران و همچنین دکتر محمدرضا پورعابدی، معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی افتتاح شد.

در این مراسم رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن تقدیر و تشکر از جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به خاطر برگزاری این کنگره، گفت: در کشورهای مختلف ۷ تا ۱۲ درصد بودجه نظام سلامت صرف دیابت می شود، اگر این معضل را که قابل پیشگیری است، با روش های اصلاح سبک زندگی و تغذیه و سایر روش های دیگر حل کنیم لازم نیست که زخم را درمان کنیم. 

دکتر مسعود حبیبی، رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران نیز بر اهمیت پرداختن به بیماری های غیرواگیر تاکید کرد و گفت: همه گیری بیماری کرونا چون اتفاقی و مرگ و میر آن در یک بازده زمانی مشخص بوده، توجه همگان را به خود جلب کرد، در حالی که بیماری های غیر واگیر علت دو سوم مرگ و میرها را برعهده دارند.

در ادامه محمدرضا پورعابدی، معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی کشور ضمن آرزوی موفقیت برای جهادگران علوم پزشکی تهران با تشریح ویژگی‌های پژوهش و فناوری در جهاد دانشگاهی افزود: جهادگران علوم پزشکی تهران، به رغم همه گیری کرونا کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت را تداوم بخشیده و با نوآوری‌های خود، به آن قسمت‌های جدیدی اضافه کرده و هر سال آن را بهتر از سال قبل پیگیری می‌کنند.

دکتر پروین منصوری، دبیر علمی کنگره زخم و ترمیم بافت در بخش بالینی نیز با تاکید بر اهمیت پرداختن به معضل جهانی زخم، این کنگره جهاد دانشگاهی را موفق ارزیابی کرد و گفت:   در سالهای اخیر نگاه مراکز علمی جهان به رویکردهای تشخیصی و روش های درمانی جدید در حوزه زخم چشمگیرتر بوده است و مطمئن هستم توجه به زخم و درمان آن در آینده در راس پزشکی قرار می گیرد.

دکتر سیدمهدی طبایی، دبیر ششمین کنگره بین المللی و هشتمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت نیز تلفات زخم پای دیابتی را با سرطان‌ها قابل رقابت دانست و افزود: از هر چهار نفر مبتلا به زخم پای دیابتی، یک نفر دچار قطع عضو می‌شود. از سوی دیگر ۳۰ درصد افراد دچار زخم پای دیابتی در طی پنج سال جان خود را از دست می‌دهند.

گزارش اولین روز هشتمین کنگره زخم و ترمیم بافت

از زخم نامرئی تا ضرورت های هوش مصنوعی در حوزه زخم

با پایان سخنرانی های افتتاحیه، سخنرانی های علمی کنگره با پنل «فناوری اطلاعات در مراقبت از زخم» به ریاست دکتر منصور جمالی زواره ای، استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز به کار کرد.

دکتر ناصر مهدوی، استاد عرفان و فلسفه اسلامی دانشگاه شهید بهشتی اولین سخنران این کنگره بود که درباره زخم های نامرئی سخنرانی کرد. مهدوی با بیان اینکه در کنار زخم های جسمانی باید مساله زخم های روحی نیز مورد بررسی قرار بگیرد گفت: روح آدمی را نمی توان به پدیده های مادی تقلیل داد، اما همکاری های مهمی به این دو وجود دارد؛ بحران در حال جسمانی می تواند به درد و رنج روحی و بحران روحی باعث امراض جسمانی شود.

دکتر آرش روشن‌پور، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد دومین سخنران پنل فناوری اطلاعات در مراقبت از زخم به عنوان بود. این متخصص رشته انفورماتیک پزشکی سخنرانی خود را درباره استفاده از تکنیک های هوش مصنوعی در راستای تشخیص و درمان زخم ارائه کرد.

دکتر محمود حاجی پور، اپیدومیولوژیست و مدیر آموزش و پژوهش بیمارستان فوق تخصصی عدل نیز در سخنرانی دیگری چالش ها و فرصت‌های هوش مصنوعی برای حوزه سلامت را مورد بررسی قرار داد.

دکتر سیدمهدی حسینیان سراجه لو، به عنوان آخرین سخنران این پنل، راه اندازی ثبت زخم در کشور و تشکیل سازمان زخم در کشور را از بدیهی ترین نیازهای حوزه سلامت در کشور با هدف سیاستگذاری سلامت دانست.

 

هفت سخنرانی درباره روش های درمانی پیشرفته در مدیریت زخم

دکتر میناسادات نادری، استادیار بیوفیزیک که ریاست دومین پنل تخصصی کنگره با عنوان «روش های درمانی پیشرفته در مدیریت زخم» را برعهده داشت در نخستین سخنرانی این پنل به موضوع «اثر لیزر کم‌توان بر روی سلول‌های بنیادی فولیکول موی انسان» پرداخت.

دکتر نسرین تک زارع عضو هیات علمی دانشکده پزشکی دانشگاه تهران به عنوان دومین این پنل سخنرانی خود را با عنوان «ارزیابی هیستوپاتولوژیک سلول های بنیادی بند ناف در بهبود زخم» ارائه کرد.

در سخنرانی دیگری دکتر بنفشه حیدری جنین شناس و متخصص بیماریهای تولید مثل جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به «ترشحات و اگزوزوم درمانی» پرداخت.

دکتر رویا کریمی نیز «طب بازساختی احشایی» را مورد بررسی قرار داد.

در ادامه «ارزیابی درمان ترکیبی لوسیون حاوی عسل، آلوئه‌را، بره موم و BM-MSCs در تسریع  سوختگی درجه دو در مدل های حیوانی» توسط دکتر دکتر طاهره عباسی معیر ارائه شد.

آخرین سخنرانی این روز نیز با عنوان «اثرات ترکیبی ژل موضعی آلوئه‌را با سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از چربی به صورت موضعی در بهبود زخم سوختگی در موش صحرایی» از سوی دکتر فرزانه رضایی یزدی انجام شد.


نظر شما :