توصیه های کرونایی؛ ورزش در دوران قرنطینه فراموش نشود/ افراد از رژیم های غذایی شدید خودداری کنند/ استرس و اضطراب را از خود دور کنید

توصیه های کرونایی؛ ورزش در دوران قرنطینه فراموش نشود/ افراد از رژیم های غذایی شدید خودداری کنند/ استرس و اضطراب را از خود دور کنید

ایسنا علوم پزشکی تهران – یک متخصص تغذیه گفت: اگر دریافت و نیازهای غذایی بیماری مبتلا به کرونا ویروس جدید تأمین شود، سیستم ایمنی بیمار در مقابل ویروس  مقاومت خواهد داشت و دوره ریکاوری سریعتری در میان آنان شاهد خواهیم بود.

دکتر جعفریان در گفت وگو با ایسنا علوم پزشکی تهران، اظهار کرد: این روزها بسیاری از افراد برای مراقبت و حفظ سلامت خود در برابر بیماری کووید 19 در قرنطینه به سر می برند لذا شرایط لازم برای فعالیت های ورزشی ندارند و این عامل باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن آنان شده است و در واقع شانس ابتلا به بیماری را افزایش داده به همین دلیل لازم است که افراد در روز بین 30 تا 45 دقیقه ورزش داشته باشند تا از این طریق سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند.

این متخصص تغذیه ادامه داد: مورد دیگری که سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود، استرس و اضطراب است. متأسفانه جامعه ایران در حال حاضر در شرایطی قرار گرفته که استرس ابتلا به کرونا و مرگ بر اثر این بیماری ناخوانده، باعث شده سیستم ایمنی افراد ضعیف شود؛ توصیه می کنم که افراد حتماً این استرس را مدیریت کنند و سعی نمایند تا جایی که ممکن است این استرس را در منازل تشدید نکنند چرا که برای همه اعضای خانواده خصوصاً کودکان بسیار آسیب زاست. استرس باعث می شود که سیستم ایمنی کودکان ضعیف شود و اگرچه شانس ابتلای آنان به این بیماری کم است، اما بعضاً در میان کودکان هم دیده شده و شاید یکی از دلایل آن سیستم ایمنی ضعیف این دسته از کودکان باشد.

دکتر جعفریان در مورد اینکه در این ایام رژیم های غذایی کاهش وزن مضر است یا خیر؟ گفت: توصیه می کنم اگر کسی چاقی مفرط و وزن بالایی دارد حتماً ورزش کند، این ایام فرصت خوبی است که روی بدن کار کنند و وزن خود را با یک شیب بسیار ملایم کاهش دهند البته تأکید می کنم که این افراد نباید با کم خوری های شدید سیستم ایمنی بدن خود را ضعیف و گرفتار بیماری شوند بلکه با ورزش و تحرک بیشتر و رعایت اصول غذایی سالم، می توانند به طور ملایم وزن خود را کاهش دهند. به نظرم کافی است که این افراد بین 1 تا 2 کیلو در ماه کاهش وزن داشته باشند.

دکتر جعفریان افزود: کسانی که دچار چاقی شدید نیستند، کافی است حداکثر یک کیلو در ماه کاهش وزن داشته باشند؛ باز هم تأکید می کنم که این کاهش وزن نباید با کم خوری باشد بلکه افراد با تحرک بیشتر و رژیم غذایی سبز وزن خود را کاهش دهند.

وی در مورد افرادی که دچار کمبود وزن هستند نیز گفت: وزن پایین افراد، ریسک ابتلای به بیماری و ویروس را افزایش می دهد لذا توصیه می کنم افرادی که دچار کمبود وزن هستند، حتماً وزن خود را افزایش دهند. این افراد اگر علت اصلی لاغری خود را شناسایی کنند، افزایش وزن آنان امکان پذیر خواهد بود به عنوان مثال کسی که مشکل کم خونی، تیروئید و… دارد، اگر این مشکلات را برطرف کند، به وزن نرمالی خواهد رسید. به طور کلی سیستم ایمنی قوی در میان کسانی است که وزن نرمالی دارند.

این متخصص تغذیه در مورد ضرورت رعایت نکات تغذیه ای در میان افراد مبتلا به کووید 19، اظهار کرد: اغلب افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند، حس بویایی و چشایی خود را از دست می دهند یا این حواس بسیار ضعیف می شوند، همین امر باعث می شود که فرد تمایلی به خوردن نداشته باشد و غذای کمتری بخورد. از سوی دیگر درصدی از این افراد علایم گوارشی مانند اسهال و استفراع خواهند داشت که این مساله باعث می شود جذب مواد غذایی کاهش و دفع آن افزایش یابد؛ در این شرایط فرد دچار کمبود بسیاری از مغذی ها خصوصاً الکترولیت ها می شود؛ در چنین شرایطی توصیه می کنم که حتماً تغذیه در میان بیماران کرونایی جدی گرفته شود. کسانی که می توانند، در  چند مرحله غذا بخورند. این افراد حتماً از سوپ ها و آش هایی که از ریز مغذی ها غنی هستند، استفاده کنند.

دکتر جعفریان در پایان گفت: اگر دریافت و نیازهای غذایی بیماری مبتلا به کرونا ویروس جدید تأمین شود، سیستم ایمنی بیمار در مقابل ویروس  مقاومت خواهد داشت و دوره ریکاوری سریعتری در میان آنان شاهد خواهیم بود.


نظر شما :