عضو هیات علمی جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران در گفتگو با ایسنا علوم پزشکی تهران:
مدرسه تابستانی لیزر یک فرصت مغتنم است که باید تداوم پیدا کند
ایسنا علوم پزشکی تهران – عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزاری مدرسه تابستانی لیزر و بیومدیکال فوتونیک را یک گام مثبت برای استفاده از این تلکنولوژی در درمان و تشخیص بیماریها ارزیابی کرد.
دکتر لیلا عطایی فشتمی، عضو شورای علمی گروه پژوهشی لیزرپزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و از اعضای هیات علمی مدرسه تابستانی لیزر و بیومدیکال فوتونیک درگفت و گو با ایسنا علوم پزشکی تهران گفت: لیزر یکی ازمباحث بینارشتهای است و اینگونه نیست که به فقط به پوست، چشم و … مرتبط باشد.
او ادامه داد: اگر بتواینم از فرصت مدرسه تابستانه استفاده کنیم و اساتید و دانشجویان رشته هایی که با لیزر سر ارتباط دارند را دور هم جمع کنیم، ایده های تحقیقاتی جدید ایجاد خواهدشد.
این سخنران مدرسه تابستانی لیزر و بیومدیکال فوتونیک با بیان اینکه این وبینار اولین مدرسه تابستانه در حوزه لیزر است توضیح داد: ما مستمعین خود را با اطلاعات در زمینه های مختلف این حوزه بمباران کردیم، اما به موضوعات به صورت سطحی و ابتدایی پرداخته شده است.
عضو هیات علمی مدرسه تابستانی لیزر و بیومدیکال فوتونیک گفت: شاید لازم باشد درباره بعضی موضوعات عمیقتر شویم و حتی در آینده یک مدرسه تابستانی را فقط به یکی از موضوعات وبینار کنونی اختصاص دهیم. آن موقع جهتگیری خوبی در پروژههای دانشجویی و پایاننامهها اتفاق می افتد.
بیشتر بخوانید: مدرسه تابستانی لیزر و بیومدیکال فوتونیک افتتاح شد
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با تاکید بر لزوم تداوم مدارس تابستانی لیزر، کمک به برگزاری با کیفیت آن و حفظ حلقه ارتباطی بین متخصصین ادامه داد: ادامه پیدا کردن این مدارس تابستانی میتواند منجر به شکلگیری ایده های جدید و چه بسا تولید ابزار وسایل مبتنی بر نور و لیزر با استفاده از توانمندی داخلی شود. حالا که در پاندومی کرونا هستیم و امکان برگزاری کلاسهای حضوری عملا وجود ندارد انتقال اطلاعات در قالب کلاس های آنلاین به علاقهمندان فرصتی مغتنم است.
او افزود: برگزاری این وبینار مثل هر رویداد دیگر مبتنی بر تکنولوژی نوین خالی از اشکال نبوده است. زیرساخت اینترنت ما در کشور در همه جا با یک کیفیت ارائه نمیشود. وظیفه ماست که تدبیری بیندیشیم تا این دورهها با کیفیت یکسان در اختیار همه مستمعین و علاقهمندان قرار بگیرد.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران درباره گفت: بحث استفاده از لیزر با درمان شروع شد. اما امروزه موضوع استفاده از لیزر و نور در تشخیص بسیار داغ تر است. متاسفانه در ایران مراکز کمی هستند که به این مقوله میپردازند. ممکن است در آینده ابزارهای این موضوع به قدری پیشرفت کنند که مثل یک چراغ قوه وارد بازار شوند اما ما فقط خریدار آن تکنولوژی باشیم.
این سخنران مدرسه تابستانی لیزر درباره مطالب طرح خود در دو روز ابتدایی این وبینار ادامه داد: در روز اول درباره روش ها و ابزارهای متداول که تحت تحقیقات هستند برای تشخیص در بحث پوست صحبت کردیم و در روز دوم بحث لیزر در درمان بود.
عضو هیات علمی مدرسه تابستانی لیزر و بیومدیکال فوتونیک در یک ارزیابی کلی گفت: برگزاری این مدرسه تابستانه اتفاق مثبتی بوده است اما این طور نیست که ما نسبت به بقیه کشورهای دنیا جلوتر باشیم. تا کنون در دنیا مدارس تابستانه زیادی در بحث لیزر برگزار شده است. ما باید این راه را ادامه دهیم. تابستان فرصت و تعطیلات بین ترم فرصت بسیار خوبی برای دانشجویان است که معمولا مراکز تحقیقاتی جهان از این فرصت برای برگزاری مدرسه تابستانه استفاده میکنند تا دانشجو دانشگاه را رها نکند.
او در پایان گفت حالا که در پاندومی کرونا هستیم اگر امکان حضور علاقمندان در مراکز تحقیقاتی برگزارکننده نیست، این مراکز میتوانند امکانات تحقیقاتی و درمانی خود از جمله رساله، تحقیقات پیشین، زورنال کلابهای خود را در اختیار علاقهمندان قرار دهند.
مدرسه تابستانی لیزر و بیومدیکال فوتونیک با همکاری مرکز تحقیقات لیزرپزشکی جهاد دانشگاهی و شبکه ملی تحقیقات لیزر پزشکی ایران از 15 شهریور به صورت مجازی برگزار میشود و تا 20 شهریور ادامه خواهد داشت.
نظر شما :