غمنامه های اهالی رسانه از درگذشت نابهنگام دکتر سیدمصطفی فاطمی
ایسنا علوم پزشکی تهران – در پی درگذشت نابهنگام دکترسیدمصطفی فاطمی، دندان پزشک، رئیس اسبق جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، سردبیر سابق خبرگزاری ایسنا و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی روزنامه نگاران به این ضایعه واکنش نشان دادند.
کانال باشگاه روزنامه نگاران ایران با انتشار تصویری از مرحوم دکتر فاطمی پیام تسلیت صادر کرد و نوشت: متاسفانه بهمن آهار، دکتر مصطفی فاطمی را از جامعه روزنامهنگاری ایران گرفت. آقای فاطمی، کوهنورد و از سردبیران سابق خبرگزاری ایسنا بود. او این سالها به طبابت مشغول بود. به دوستان، همکاران و خانوادهی ایشان تسلیت می گوییم.
حلقه فاتح؛ حلقه شرافت و نبوغ
اصغر زارع کهنمویی روزنامه نگار نیز در یادداشتی با عنوان «حلقه شرافت و نبوغ» نسبت به درگذشت همکار خود دکتر مصطفی فاطمی واکنش نشان داد. زارع کهنمویی نوشته: دکتر سیدمصطفی فاطمی که ۲۴ روز قبل از حلول آخرین بهمن قرن چهارده مقهور بهمن آهار شد، چهرهای محبوب، محترم، حاذق، توانمند و مدبر بود. او پزشک، کوهنورد، انجمنی، جهادی و ایسنایی بود. من او را پیش از همه این عناوین ارجمند و پرافتخار، یک فعال سیاسیِ کامروا میدانم، حتی اگر در هیچ انتخاباتی کاندیدا نبوده باشد و کنش سیاسی مرسوم نداشته باشد.
فاطمی در عصر تنهایی انسان، این بخت را داشت که تنها نبود. او در متن یک حلقهی حرفهایِ متشکل از پزشکان سیاستمدار، زیست سیاسی کرده بود. این حلقه اگرچه از آوازه رسانهای برخوردار نیست اما برونداد سیاسی خیرهکنندهای دارد. من اسم این حلقه را به دلیل ریشه سیاسی آن در جنبش دانشجویی و با همان ادبیات تحکیمی، میگذارم «حلقه پزشکیِ تهران». شاید اسم بامسمای دیگری هم بشود گذاشت مثلا «حلقه فاتح».
چرا فاتح؟ چون این حلقه هم بخت بلندی داشته و فاتح بلندیهای بسیاری بوده و هم یک عضو تاثیرگذار دارد بهنام ابوالفضل فاتح که در سپهر سیاسی و رسانهای کشور چهرهای جریانساز و موسس است. ایسنا و شفقنا دو محصول رسانهای او در تراز ملی و منطقهای هستند.
این حلقه، نوپدید اما ریشهدار است. نسل میانسال برخاسته از آن، مدیرانی اعتدال گرا (نه به معنای دولت یازدهمیاش)، اخلاقمدار، سنتی، باسواد و کارآمد هستند. اگر سرشتِ خشنِ سیاست، (خشنتر از طبیعت آهار) بگذارد، آنان در سپهر سیاسی کشور نقشهای کلیدی و ممتازی را ایفا خواهند کرد.
تا پیش از این، ناکامانِ این حلقه بیشتر از کامروایان بودند اما هر چه زمان پیش میرود، آنان بیشتر میدرخشند. در برابر مرگ نابهنگام امیر معتمدی و مصطفی فاطمی و هجران ابوالفضل فاتح و ابراهیم عباسی کسانی از این حلقه بر قلههایی چون ریاست بهزیستی، نمایندگی مجلس و… رسیدهاند.
به باور من، حلقه «پزشکی تهران» یکی از خوشاقبالترین جریانهای سیاسی کشور است. آنان به دلیل بافت مدنی خود، در متن نظام سیاسی مانا و حداقل در عرصه سلامت و فرهنگ فاتحان بزرگی میشوند و سکان وزارتخانهها و مراکز مهمی را برعهده خواهند گرفت.
با وجود اختلافات عمیق فکری و سیاسی که با اکثر آنها دارم، برای تک تک این پزشکانِ مدیر، مومن، فرهنگدوست و بااخلاق، آرزوی موفقیت میکنم. یقین دارم اگر آنان که «دم» را مدیریت میکنند در دوران استیلای کرونا، مسئولیت اداره وزارت بهداشت را برعهده داشتند، جامعه ما تلفات کمتری میداد و زودتر واکسینه میشد. درباره این حلقه میتوان بیشتر نوشت. فعلا تا همینجا بماند. فقدان دکتر #سیدمصطفی_فاطمی را باید در اصل به این خانواده فرهیخته تسلیت گفت.
شاید این بهترین پایان است: ماندن در اوج و برنگشتن
مهدی بابایی خبرنگار خبرگزاری ایسنا نیز در حساب توییتری خود نوشت: جامعه روزنامهنگاری از یک روزنامهنگار با اخلاق، جامعه پزشکی از یک پزشک متعهد و جامعه علمی از یک استاد دغدغهمند خالی شد.
حمید باباوند هم در توییتی نوشت: دکتر فاطمی از اون دردانههای زمانه بود که هیچ وقت جای خالیشون پر نمیشه، از اونها که داغشون همیشه تازه میمونه. از اونها که حتی وقتی اسمش از ذهنت عبور میکنه، رد اشک زیر پلکت میشینه.
ابراهیم علیزاده سردبیر تجارت نیوز نیز در حساب توییتری خود اینگونه نوشت: شاید این بهترین پایان است. ماندن در اوج و برنگشتن. آرام و قرار نداشت. موفقیتهای شغلی (دندانپزشکی) برایش کافی نبود و ذهنش درگیر صعود بود و در نهایت یک صعود بیپایان! فراموش نشدنی هستی دکتر بامرام و خوشنام.
نازنین گرشاسب دندان پزشک و فعال شبکه های اجتماعی که یکی از شاگردان مرحوم فاطمی بوده است، نوشت: مرگ، همیشه دردناک است گاهی جانگداز… دکتر فاطمی استاد خوبم، در سانحه سقوط بهمن هنگام کوهپیمایی به آسمان رفت.. و داد از حجم غمی که امان نمیدهد… نمیدانید این مرد، چقددددر مرد بود…مثل برادر بزرگتر برای تمام دانشجویانش… خدا به همسر و فرزندانش رحم کند … .
سمیه توحید لو، پژوهشگر و جامعه شناس نیز نوشت: چه ناخوشیم و چه تلخه. انگار هرچه دورمون میگذره به جای اینکه روی خوبش رو نشون بده، غمزدهترمون می کنه. دکتر فاطمی رو از سالهای دور میشناختم. خدا بیامرزدشون و صبر عظیم به خانواده و فرزندانش بده. تلخ تلخ تلخ.
علی اصغر شفیعیان مدیرمسئول انصاف نیوز در توییتی نوشت: مصطفی فاطمی عزیز ما رفت در حادثهی تلخ بهمن توچال. باور نمیکنم. فوق العاده بود و پرانرژی. خیلی حیف شد: او از موسسان ایسنا بود. سالها همکار بودیم و دوست.
در سپیدی بهمن غرق شد و ما را در سیاهی ماتم گذاشت
علیرضا بهرامی نیز در صفحه اینستاگرام طی یک دلنوشته خطاب به مرحوم فاطمی نوشت:
آه!غم فقدان تناوری چون دکتر سیدمصطفی فاطمی از آن داغ هاست که نمی دانی کجای دل باید بگذاریش
از همان ها که روزی هزاربار آه می کشی و می گویی، اگر به دست من افتد فراق را بکشم
آن همه نبوغ و هوشمندی، آن درجه از جسارت و شجاعت، آن وسعت خیرخواهی و پاک سرشتی، آن همه شادمانی، شتاب و طراوت را در کدام واژه ها می توان گنجاند؟
سیامک شایان مدیرمسئول نشریه تخصصی دندانه و از همکاران مرحوم مصطفی فاطمی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: همیشه عجله داشت، انگار میدانست فرصت کمی دارد برای زندگی
همیشه مهربان بود، انگار میدانست در این دنیا چیزی بهجز مهربانی باقی نمیماند
همیشه صبور بود، سخاوتمند بود
در دوستی، برادری و رفاقت کم نمیگذاشت و از چیزی دریغ نمیکرد
مصطفی فاطمی، دوست و برادر بزرگم، دیروز در سپیدی بهمن غرق شد و ما را در سیاهی ماتم گذاشت
نظر شما :