مدیر اداره آموزش، برنامه ریزی و نظارت در معاونت آموزش سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران روایت کرد:

نگاهی به ۴۰ سال آموزش در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۳:۳۹ کد : ۳۴۱۸۷ آموزشی تاپ خبر
نگاهی به ۴۰ سال آموزش در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

منیژه ملازینل، مدیر اداره آموزش، برنامه ریزی و نظارت در معاونت آموزش سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به تشریح دستاوردهای این معاونت در طی چهار دهه فعالیت پرداخت.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، ملازینل با تاکید بر اینکه موضوع بهداشت و سلامت همواره از اولویت­های هر جامعه­ای محسوب می­شود گفت: کشف نیازهای بهداشتی جامعه و تلاش در برای رفع این نیازها و به‌کارگیری نیروهای متخصص و کارآمد در نظام سلامت و فراهم کردن فرصت­های آموزشی با حوزه فعالیت این افراد نقش مؤثری در دستیابی به اهداف بهداشتی جامعه دارد.

 

جهاد دانشگاهی به دنبال توانمندسازی بیشتر کادر درمان

مدیر اداره آموزش، برنامه ریزی و نظارت در معاونت آموزش سازمان ادامه داد: با توجه به جایگاه پزشکان، دندان‌پزشکان، پرستاران، ماماها و پیراپزشکان در نظام سلامت و عهده‌دار شدن نقش‌ها و مسئولیت‌های حرفه‌ای متنوع در مراکز درمانی، کسب دانش و مهارت‌های تکنیکی مرتبط با حوزه فعالیت این عزیزان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از طرفی با گسترش علوم پزشکی و ورود روش‌های جدید درمانی و تکنولوژی‌های نوین و تغییر روش‌ها و نگرش‌های درمانی، فراهم کردن بستری مناسب برای انتقال دانش، آگاهی و مهارهای عملی به گروه‌های مختلفی که به‌عنوان حافظان سلامت فعالیت می‌کنند، از ضروریات آموزش‌های مهارتی- تخصصی محسوب می‌شود. تا به این ترتیب افراد قادر باشند در حوزه تخصصی خود، خدمات پیشگیری و درمانی را باکیفیت مطلوب و در حد استانداردهای ملی و جهانی ارائه کنند.

او در ادامه گفت: بر همین اساس معاونت آموزشی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به‌عنوان یکی از پایگاه‌های علمی کشور و در راستای سیاست‌های طرح تحول نظام سلامت کشور همواره تلاش کرده است تا متناسب با نیازهای بهداشتی جامعه، دوره­های مختلف آموزشی را طراحی و ارائه نماید تا علاوه بر انتقال دانش روز پزشکی، در توانمندسازی نیروهای متخصصی که مستقیماً با سلامت مردم در ارتباط هستند نیز تأثیرگذار باشد.

 

راه اندازی دپارتمان های تخصصی دندانپزشکی، پزشکی و … در طی چهار دهه فعالیت

ملازینل با اشاره به آغاز فعالیت های آموزشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در حوزه سلامت از سال ۱۳۶۰ گفت: از همان ابتدای فعالیت، سازمان با توجه به وقوع جنگ تحمیلی و نیاز مبرم به حضور نیروهای امدادگر در جبهه‌های نبرد، به‌صورت جدی در عرصه آموزش امداد و کمک‌های اولیه به امر تربیت نیروهای متخصص امدادگر پرداخت. پس از جنگ که شرایط کشور بهبود پیدا کرده بود نیز  نیاز به حضور نیروهای متخصص، متعهد و کارآمد در حوزه سلامت احساس می‌شد لذا سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران تمرکز فعالیت‌های خود را به امر ارتقاء سطح دانش و مهارت جامعه و متخصصان در قالب طراحی، تدوین و اجرای دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت تخصصی در حوزه سلامت معطوف کرد.

مدیر اداره آموزش، برنامه ریزی و نظارت در معاونت آموزش سازمان ادامه داد: فعالیت‌های آموزشی معاونت آموزش سازمان اکنون شامل دپارتمان‌های تخصصی دندانپزشکی، پزشکی، پرستاری – مامایی، دوره‌های مهارتی و آزمون‌های بین‌المللی و زبان‌های خارجه است که هر دپارتمان مسئولیت شناسایی، تدوین و اجرای دوره‌های تخصصی روزآمد خود را دارد.

راه اندازی کارگروه دوره های پوست و زیبایی؛ دستاورد معاونت آموزش در سال ۱۴۰۰

ملازینل افزود: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای آموزشی این معاونت در سال ۱۴۰۰ راه‌اندازی کارگروه دوره­های تخصصی پوست و زیبایی در دپارتمان پزشکی است. طراحی و تدوین و اخذ مجوز برگزاری بالغ‌بر ۱۰ دوره تخصصی ویژه گروه پزشکان ازجمله دوره‌های تکنولوژی زیبایی پوست، تزریق توکسین، تزریق فیلر، جوانسازی و لیفت با نخ، اسکارتراپی، مدیریت چاقی موضعی، تزریق چربی و … را می‌توان ازجمله دوره‌های شاخص این کارگروه عنوان کرد. همچنین راه‌اندازی و تجهیز skill lab به منظور اجرای هر چه بهتر کارعملی و ایجاد مهارت کافی و لازم در شرک‌کنندگان دوره‌های پوست و زیبایی از مهم‌ترین اقدامات در این حوزه بوده است. دقت در اجرای کیفی دوره ها بر اساس آخرین استانداردهای روز پزشکی ، برنامه­ریزی و مدیریت صحیح و منظم ، استفاده از اساتید مجرب و مطرح در این حوزه ، ارائه گواهینامه معتبر پایان دوره و از همه مهمتر فراهم کردن فضایی مناسب برای اجرای کار عملی و کسب مهارت­های عملی از ویژگی­های مهم این آموزش‌ها محسوب می­شود.

 

برگزاری چهار دوره بین المللی زخم ICW با نظارت مستقیم انجمن ICW

این مدیر و مسئول در معاونت آموزش سازمان برگزاری چهار دوره تخصصی بین المللی زخم ICW با همکاری انجمن ICW آلمان را از جمله دستاوردهای پزشکی این معاونت خواند و گفت: معاونت آموزش سازمان در سال ۱۳۹۷ با هدف بین‌المللی شدن آموزش های خود در حوزه مدیریت زخم و بهره گیری از علم و فناوری پیشرفته جهانی، ارتباط با کشورهای پیشرو در حوزه درمان زخم را در دستور کار خود قرار داد و از همان زمان با همکاری انجمن ICW آلمان برگزاری دوره بین‌المللی زخم را شروع کرد. این دوره که ویژه پزشکان و پرستاران فعال در عرصه درمان زخم برگزار می‌شود مورد تایید انجمن مدیریت زخم اروپایی EWMA)) بوده و مطابق با الزامات بین‌المللی و با بهره گیری از اساتید برجسته داخلی مورد تایید ICW آلمان و با نظارت مستقیم نمایندگان انجمن برگزار می‌شود که آخرین دوره  آن ۲۴ تیرماه امسال آغاز شد و به مدت ۸ روز ادامه داشت.

برنامه های آینده معاونت آموزش جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

او افزود: از دیگر دستاوردهای این معاونت که در حوزه دوره‌های مهارتی عمومی انجام شده است تالیف کتاب های درسنامه جامع تکنسین داروخانه و  درسنامه جامع دستیار کنار دندانپزشک است که به‌عنوان منبع آموزشی دوره‌های تکنسین داروخانه و دستیار کنار دندنپزشک در سراسر کشور مورد استفاده فراگیران دوره‌های مربوطه قرار دارد.

منیژه ملازینل در پایان گفت: ارائه خدمات آموزشی کوتاه‌مدت در حوزه سلامت برای تامین نیازهای بهداشتی جامعه، طراحی و توسعه نرم افزارهای جدید و روش‌های آموزشی متناسب با نیازهای جامعه، فراهم کردن زمینه های لازم مشارکت و همکاری با سازمانها ، واحدهای استانی و دانشگاه های دیگر به منظور شناسایی و رفع نیازهای متقابل و ارائه خدمات علمی و تخصصی، ورود به عرصه بین‌المللی و گسترش ارتباطات بین‌المللی در حوزه آموزش‌های تخصصی، استفاده از شیوه های آموزش مجازی و تولید محتوای آموزشی علمی و مناسب و تامین فضای فیزیکی مناسب آموزشی از برنامه های معاونت آموزشی در آینده به شمار می‌آیند.


نظر شما :