گزارش دومین روز مدرسه لیزر و فوتونیک زیست پزشکی
در دومین روز از برگزاری مدرسه بینالمللی «لیزر و فوتونیک زیست پزشکی» برنامههای علمی این مدرسه با حضور دو سخنران در جلسه صبح و چهار ارائه در عصر ادامه پیدا کرد.
در این روز از برگزاری دومین مدرسه بینالمللی لیزر و فوتونیک زیست پزشکی، دکتر معصومه دشتدار استاد فیزیک دانشگاه شهید بهشتی سخنرانی علمی خود را درباره انواع «مدالیتههای تصویربرداری نوری» ارائه کرد و در ادامه بخشی از سیستمهای تصویربرداری نوری هولوگرافی و میکروسکوپهای فازی که در گروه تحقیقاتی توسط تیمی از دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری ساخته شده بود را رونمایی کرد. این استاد دانشگاه شهید بهشتی با توجه به زمینه کاربردی این سیستمها در علوم زیستی برای همکاری با گروههای بالینی و زیستی اعلام آمادگی کرد.
دکتر خاطره خرسندی عضو هیات علمی بیوشیمی و مدیر گروه پژوهشی فوتودینامیکتراپی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، سخنران بعدی این جلسه بود. این عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با ارائه سخنرانی خود درباره «اهمیت فلوروفورها در تصویربرداری نوری»، به موضوعات مرتبط با انواع فلوروفورهای ذاتی و سنتزی، کوانتوم داتها، و جایگاه کاربری این مواد در تصویربرداریهای نوری، فوتوداینامیکتراپی و تصویربرداری فوتودینامیک، مزیتها و محدودیتها پرداخت.
تاکید بر همکاری بینرشتهای متخصصان و مراکز علمی
در جلسه عصر، پنل علمی با حضور سه استاد متخصص و عضو هیات علمی پوست و مو سرکار برگزار شد. دکتر پروین منصوری، دکتر لیلا عطایی فشتمی و دکتر سید مهدی طبایی از مرکز تحقیقات لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران اعضای این پنل علمی را تشکیل دادند.
گرداننده این پانل استاد خانم دکتر منصوری با اشاره به اهمیت توسعه تکنولوژیهای نوری و لیزری و قابل استفاده در کلینیکها توسط متخصصین، از جناب اقای دکتر طبایی برای ارایه بخشی از مطالب کاربرد تصویر بردرای نوری در درماتولوژی دعوت کرد.
دکتر طبایی در ارایه خود به انواعی از سیستمهای التراسونوگرافی پوستی، تصویربرداری نوری همدوس OCT و سیستمهای میکروسکوپی دو و چند فوتونی پرداخت و مواردی از استفاده آنها را در تشخیص نمایش داد.
دکتر عطایی فشتمی نیز سخنرانی خود را با موضوع سیستمهای مورد استفاده درموسکوپی و ظهور نسل جدید درموسکوپی گوشیهای هوشمند و سیستمهای تصویربرداری بر پایه تابش ماورای بنفش و سیستم طیف سنجی نوری پراکندگی الاستیک ارائه کرد.
در پایان این پنل، دکتر منصوری ضمن جمعبندی و اشاره به گران بودن واردات برخی از تکنولوژیهای لبه دانش، راه مناسب دسترسی به این فناوریها را همکاریهای بینرشتهای متخصصان فیزیک و فوتونیک دانست و بر همکاریهای بین مراکز علمی تاکید کرد.
سخنرانی استاد دانشگاه ساراتوو به صورت آفلاین در اختیار مخاطبان قرار میگیرد
در ادامه این جلسه، پرفسور فرانک باری استاد کرسی فیزیک پزشکی از دانشگاه پزشکی «زگد» مجارستان، سخنرانی خود را با موضوع «کاربرد تصویربرداری نوری در مطالعات گردش خونی میکرویی» ارائه کرد و در این سخنرانی جدیدترین تحقیقات و دستاوردهای سیستمهای تصویربرداری داپلر لیزری، و تصویربرداری برفکی در گروه خود برای مطالعات شبکههای عروق میکرویی و ریز در مغز، استروک، پیری، و سرطان پوست را شرح داد.
دکتر افشان شیرکوند متخصص بیوفوتونیک گروه لیزر پزشکی مرکز تحقیقات لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به عنوان آخرین سخنران دومین روز از دومین مدرسه بین المللی لیزر و فوتونیک زیست پزشکی درباره کاربرد تشخیصی نوری در مطالعات سرطان سخنرانی کرد. او با تشریح اهمیت «سیستمهای غیر یونیزان و زمان-حقیقی تصویربرداری و طیف سنجی نوری»، جایگاه این فناوریها در تشخیص زودهنگام، تعیین درجه سرطان، بهینهسازی پروتکل درمان و پایش پاسخ به درمان سرطان را مطرح کرد و آنها را ابزاری کارامد در راستای طب مبتنی بربیمار یا پزشکی دقیق دانست.
گفتنی است که سخنرانی پرفسور والری توچین استاد کرسی بیوفوتونیک دانشگاه ساراتوو روسیه به خاطر مشکل فنی نرمافزاری در زمان مقرر میسر نشد. این استاد میهمان سخنرانی خود را به صورت آفلاین، برای کمیته اجرایی برنامه ارسال خواهد کرد که در اختیار شرکتکنندگان قرار میگیرد. راه ارتباطی ایمیل جهت رفع اشکال و بحث در این مورد نیز برای شرکت کنندگان در نظر گرفته خواهد شد.
سایر اخبار دومین مدرسه بینالمللی لیزر و فوتونیک زیست پزشکی:
دومین مدرسه بینالمللی لیزر و فوتونیک زیست پزشکی افتتاح شد
دکتر حبیبی: مدرسه لیزر فرصتی برای انتقال تجربیات مراکز علمی کشور است
گزارش نخستین روز مدرسه لیزر و فوتونیک زیست پزشکی
نظر شما :