گزارش روز پایانی مدرسه لیزر و فوتونیک زیست پزشکی

گزارش روز پایانی مدرسه لیزر و فوتونیک زیست پزشکی

 

در آخرین روز کاری مدرسه بین‌المللی «لیزر و فوتونیک زیست پزشکی» برنامه‌های علمی این مدرسه با حضور  مجموع شش سخنران در دو جلسه صبح و بعد از ظهر ادامه پیدا کرد.

در آغاز این جلسه دکتر فاضل جهانگیری عضو هیات علمی  فوتونیک پژوهشکده لیزر و پلاسمای  دانشگاه‌ شهید بهشتی به سخنرانی درباره امواج تراهرتزز و کاربری آن‌ها در تشخیص پزشکی پرداخت و در این سخنرانی مفاهیم تراهرتز، تولید و آشکارسازی این امواج و برهمکنش تراهرتز با بافت و کاربری‌های مختلف سیستم‌های تصویربرداری مبتنی بر تراهرتز را شرح داد.

در ادامه سخنرانی سیستم تصویربرداری نوری بازتابی و فلورسانسی توسط  دکتر لیلا محمدزاده دکتری تخصصی فوتونیک از تیم  تحقیقاتی استاد دکتر لطیفی از پژوهشکده لیزر و پلاسما برگزار شد. دکتر محمدزاده در این سخنرانی به کاربرد این تکنولوژی‌ها در مطالعات عملکردی مغز در برخی بیماری‌ها و ناهنجاری‌ها همچون استروک پرداخت.

در ادامه دکتر احسان شریف استاد ایمیونولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران و آزمایشگاه پیش‌بالینی این دانشگاه، سخنرانی خود را با موضوع تصویربرداری نوری در مطالعات پیش‌بالینی ارائه کرد. او موضوعات مرتبط با انواع تولید فلوروفورها، جایگاه کاربری  تصویربرداری‌های نوری حیوانی، مزایای چند مدالیته بودن سیستم‌های تصویربرداری در مطالعات پیش‌بالینی و‌حیوانی را شرح داد. او یادآور شد توسعه بسیاری از سیستم‌ها همچون مولتی فوتون میکروسکوپی در این مراکز می‌تواند راهگشای نوین مطالعات لثبالینی و پیش‌بالینی باشد. در ادامه دکتر رزاقی سخنرانی خود را با موضوع کاربری لیزر در ارولوژی؛ درمان و‌ تشخیص ارائه کرد و از مزایای سیستمهای مبتنی بر نور در کوتاه شدن زمان جراحیهای ارولوژی یاد کرد.

در  جلسه عصر،  نیز دکتر سیده آسیه رحیمی عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، «کاربردهای سیستم‌های تشخیصی نوری در بیماری‌های دهان و‌ دندان» را ارایه کرد و با اشاره به چندین فن‌آوری‌های آینده‌دار در امر کمک تشخیصی، برخی از آن‌ها را انقلابی در امر تشخیص زودهنگام بیماری‌ها دانست.

مهندس علی پوراکبر صفار رئیس کمیته ملی برق و الکترونیک ایران، دبیر کمیته استاندارد تجهیزات لیزری و نایب رئیس کمیته استاندارد اپتیک و فتونیک به عنوان آخرین سخنران دومین مدرسه بین‌المللی لیزر و فوتونیک زیست‌پزشکی به موضوع اهمیت و ضوابط استاندارد سیستم‌های مبتنی بر نور و لیزر پرداخت و گفت: سیستم‌های لیزرپزشکی‌های مصرف خانگی حتی برترین برندهای موجود آن مجوز اداره استاندارد را ندارند.

 

اختتامیه دومین مدرسه لیزر و فوتونیک زیست پزشکی 

در ادامه این روز، دومین مدرسه بین المللی لیزر و فوتونیک زیست پزشکی با سخنان دکتر محمدرضا رزاقی ریاست شبکه لیزر پزشکی کشور و رئیس این رویداد علمی و همچنین دکتر سیدمهدی طبایی رئیس مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به پایان رسید.

دکتر طبایی، در سخنرانی اختتامیه خود اجرای چنین مدرسه‌هایی در راستای معرفی سیستم های تصویر برداری نوری، به‌روز و فناورانه، در امر تشخیص زود هنگام سرطان و بیماری‌ها، و هم‌افزاییی دانش فیزیک و فوتونیک را ‌برای متخصصان مفید دانست و گفت: در دومین مدرسه بین المللی لیزر و فوتونیک زیست پزشکی ۲۶ سخنران از ایران، روسیه، مجارستان و ایتالیا مباحث خود را ارائه کردند که سخنرانان داخلی، اساتید دانشگاه‌های شهید بهشتی، علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی شهید بهشتی، امیرکبیر و شریف بودند.

دکتر رزاقی نیز از نکات برجسته این رویداد علمی را طرح مباحثی در خصوص جنبه های تشخیصی لیزر دانست و گفت: در مورد کاربرد لیزر در حوزه درمان دریچه‌هایی باز شده است و ما امروز نیازمند آن هستیم که مسائل جدید و راهکارهای جدید در حوزه تشخیصی طرح شود.

او افزود: ما باید لیزر را در دو بخش تولید علم و تولید محصول فعال کنیم. ما در داخل کشور دستگاه هایی با روش مهندسی معکوس ساخته ایم که در بسیاری از موارد از دستگاه اولیه توانمندتر عمل می کند. امیدوارم به سمتی برویم که کشور در خصوص لیزر آنقآنقدآنقدر قوی شود نیازی به ورود دستگاه‌های لیزر به کشور نداشته باشیم.

 

 

سایر اخبار دومین مدرسه بین‌المللی لیزر و فوتونیک زیست پزشکی:

 

دومین مدرسه بین‌المللی لیزر و فوتونیک زیست پزشکی افتتاح شد

دکتر حبیبی: مدرسه لیزر فرصتی برای انتقال تجربیات مراکز علمی کشور است

گزارش نخستین روز مدرسه لیزر و فوتونیک زیست پزشکی

گزارش دومین روز مدرسه لیزر و فوتونیک زیست پزشکی

 

کلیدواژه‌ها: مدرسه لیزر دومین مدرسه بین‌المللی لیزر و فوتونیک زیست پزشکی


نظر شما :