معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی در افتتاحیه کنگره سالانه زخم و ترمیم بافت:
رصد آینده از ویژگیهای فعالیتهای پژوهشی در جهاد دانشگاهی است
جهادگران علوم پزشکی تهران، به رغم همه گیری کرونا کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت را هر سال بهتر از سال قبل برگزار میکنند
معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی گفت: یکی از ویژگیهای پژوهش و فناوری در جهاد دانشگاهی رصد فعالیتهای علم در آینده این است.
محمدرضا پورعابدی، معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی، ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن دهه فجر و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، جهاد دانشگاهی را مولود انقلاب اسلامی و یکی از بزرگترین شبکههای پژوهش و فناوری کاربردی و توسعهای عنوان کرد که با شناسایی نیازهای جامعه برای رفع آنها راه حلهای دانش بنیان ارائه کرده است.
پورعابدی در مراسم افتتاحیه ششمین کنگره بین المللی و هشتمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت که به همت سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در تالار ابن سینا در این دانشگاه برگزار شد گفت: امروزه بسیاری از فناوریها و دانشهایی که در حوزه پزشکی در مجموعههای پژوهشی جهاد دانشگاهی تولید میشود حاصل کار مشترک گروههای مختلف فنی-مهندسی، علوم انسانی و ... است.
او با برشمردن ویژگیهای پژوهش و فناوری در جهاد دانشگاهی ادامه داد: تعیین حوزههای تخصصی و کار عمیق بر روی فعالیتهای مشخص از مهمترین خصوصیتهای پژوهش و فناوری در جهاد دانشگاهی به شمار میرود. هریک از پژوهشگاهها و پژوهشکدههای جهاد دانشگاهی بر روی یک چالش معین تمرکز دارند؛ برای نمونه، پژوهشکده رویان بر روی ناباروری و سلولهای بنیادین، پژوهشکده معتمد بر روی سرطان پستان و پژوهشکده یارا که کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت محصول کار آن است بر روی پژوهش و درمان زخمهای مزمن متمرکز شده اند. این حاکی از آن است که جهاد دانشگاهی فعالیتهای خود را به صورت عمیق و تخصصی پیگیری میکند.
پورعابدی از دیگر ویژگیهای پژوهش و فناوری در جهاد دانشگاهی را پرداختن سیستماتیک و فرایندی به موضوعات دانست و گفت: وقتی جهاد دانشگاهی به حوزهای مثل سرطان ورود پیدا میکند، فقط درمان سرطان را دنبال نمیکند، بلکه سبک زندگی، غربالگری و درمان و ... را نیز به صورت سیستمی پیگیری میکند.
او ادامه داد: از دیگر ویژگیهای پژوهش و فناوری در جهاد دانشگاهی رصد فعالیتهای علم در آینده این است. ما بیش از دو دهه قبل متوجه شدیم که یکی از روندهای آینده در حوزه پزشکی سلول درمانی و سلولهای بنیادی و همچنین پزشکی مبتنی بر فرد است.
معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی ضمن اشاره به اهمیت درمان زخمهای مزمن گفت: درمان زخم و زخمهای مزمن از موضوعاتی است که هزینههای بسیار زیادی بر نظام سلامت و همچنین بیماران تحمیل میکند. متاسفانه بیش از 35 درصد افرادی که با زخمهای ناشی از دیابت به بیمارستان مراجعه میکنند دچار عضو میشوند.
پورعابدی با اشاره به فعالیتهای پژوهشکده فناوریهای نوین زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران (یارا) افزود: جهادگران علوم پزشکی تهران، به رغم همه گیری کرونا کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت را تداوم بخشیده و با نوآوریهای خود، به آن قسمتهای جدیدی اضافه کرده و هر سال آن را بهتر از سال قبل پیگیری میکنند.
او در پایان با اشاره به تولید زخمپوشهای نوین در مجموعه جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: این زخمپوشها نیز حاصل کار بینرشتهای با همکاری مهندسین نساجی و پزشکی و کارشناسان حوزه شیمی است. امیدواریم که این فعالیتها به کاهش درد و آلام بیماران منجر شود.
نظر شما :