صفر تا صد بعد از فارغ التحصیلی از رشته پزشکی
معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران از پایان فصل چهارم سلسله گفتوگوهای مدوتاک (MeduTalk) ویژه تازه فارغ التحصیلان رشته پزشکی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، دکتر حسین یاری در خصوص این برنامه گفت: اتمام تحصیل در رشته پزشکی با سوالات و چالش های بسیاری برای دانشجویان دیروز و پزشکان عمومی(GP) امروز همراه است. سوالاتی از قبیل نحوه انتخاب محل خدمت طرح نیروی انسانی، مدت زمان وشرایط کاری طرح، خدمت نظام وظیفه، آیین نامه سرباز نخبگان، سرباز پژوهشگر، پیام آوران بهداشت و … از جمله مهم ترین دغدغه پزشکان تازه فارغ التحصیل است.
او ادامه داد: از سوی دیگر عمده مهارت هایی که لازم است یک پزشک عمومی بر آنها مسلط باشد، شرایط کاری بیمارستان ها، اورژانس ها، خانه ها و مراکز بهداشت و همچنین مهارت های تکمیلی که مورد اقبال پزشکان عمومی است از دیگر دغدغه های تازه فارغ التحصیلان پزشکی عمومی است.
یاری افزود: اعضای دانشجویی کانون مطالعات سلامت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران(جوانه) بعد از چندین نشست هم اندیشی، فصل چهارم ویژه برنامه مدوتاک را با هدف آشناسازی هرچه بیشتر دانشجویان سال آخر رشته پزشکی و تازه فارغ التحصیلان با مراحل بعد از فارغ التحصیلی برنامه ریزی و اجرا کردند. با توجه به تعطیلی آموزش حضوری دانشگاهها این برنامه در فضای مجازی و از طریق صفحه اینستاگرامی سازمان دانشجویان علوم پزشکی تهران به آدرس Javanehjahad انجام پذیرفت و در قالب آن، گفتگوهایی در چهار محور با چهار پزشک با تجربه و صاحب نظر به عمل آمد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در ادامه گفت: محور اول «خدمت نظام وظیفه پزشکان عمومی و مسائل مربوطه» انتخاب شده بود که دکتر پوریا یاراحمدی فارغ التحصیل ۱۳۹۹ دانشگاه علوم پزشکی تهران در این زمینه راهنمایی های مربوطه را به صورت مبسوط ارائه کردند. محور دوم «گذراندن طرح نیروی انسانی در بیمارستان ها و اورژانس» بود که دکتر علی کبیری فارغ التحصیل ۱۳۹۹ دانشگاه علوم پزشکی ایران در این زمینه توضیحات لازم را ارائه دادند. در محور سوم پیرامون«گذراندن طرح نیروی انسانی در خانه های بهداشت»، دکتر شیوا رحیمی فارغ التحصیل ۱۴۰۰دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به تشریح نکات مربوطه بپرداختند.
او ادامه داد: در شب دوم به طور مشخص به طبابت به عنوان پزشک عمومی(GP) پرداخته شد. دکتر اکرم اسماعیلی مدیر علمی دوره های پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران حیطه های پرطرفدار پزشکان عمومی مانند مدیکال استتیک، طب سوزنی، درمان چاقی و … را تشریح کردند و توضیحات لازم جهت کسب مهارت و طبابت در این زمینه ها را ارائه دادند.
دکتر حسین یاری با یادآوری اینکه به طور معمول در مقابل یک پزشک تازه فارغ التحصیل شده ۴ مسیر وجود دارد افزود: مسیر اول همین ادامه کار و طبابت به عنوان پزشک عمومی است که در این سری از برنامه مدوتاک به آن پرداخته شد. مسیر دوم پیش روی فارغ التحصیلان که متاسفانه در سال های اخیر بسیار رونق گرفته و تب آن بین دانشجویان همه گیر شده است مهاجرت به عنوان فارغ التحصیل پزشکی عمومی(GP) به خارج از کشور است. ما در معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در قالب فصل اول سلسله گفتگوهای مدوتاک طی ۱۱ هفته برنامه و هزار و ۴۲۵ دقیقه مصاحبه با ۱۹ صاحب نظر سعی کردیم بیشتر به پیدا و پنهان مهاجرت کادر درمان بپردازیم تا کمک کنیم که دانشجویان بتوانند انتخاب های آگاهانه و عاقلانه تری به دور از هیاهوهای موجود داشته باشند.
او ادامه داد: مسیر سوم پیش روی تازه فارغ التحصیلان رشته پزشکی، ادامه تحصیل در مقطع تخصص پزشکی است. برای این کار فارغ التحصیلان پزشکی عمومی باید در آزمون دستیاری تخصصی پزشکی که اصطلاحا به آن آزمون رزیدنتی گفته می شود شرکت کنند. ما در فصل دوم سلسله گفتوگوهای مدوتاک تلاش کردیم به دانشجویان پزشکی کمک کنیم تا انتخاب آگاهانه تری داشته باشند. بدین منظور طی ۲۱۰۰ دقیقه گفتگو با ۲۶ عضو هیئت علمی، ۲۵ رزیدنت سال آخر و ۲۰ پزشک شاغل در بخش خصوص، همه ۲۵ رشته تخصصی که آموزش آن در کشور ارائه می شود را مورد بررسی قرار دادیم.
ایشان راه اندازی کسب و کار نوپا را چهارمین مسیر پیش روی یک فارغ التحصیل پزشکی دانستند و یادآوری کردند: ما در قالب برنامه “اتاق تجربه” با کارآفرینان ، صاحب نظران و مدیران موفق فارغ التحصیل علوم پزشکزشکی گفتگو کردیم تا بیشتر پیدا و پنهان راه اندازی یک استارتاپ در زمینه علوم پزشکی را مورد واکاوی قرار دهیم.
گفتنی همه این گفتگوها در حال حاضر در صفحه اینستاگرامی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به آدرس JavanehJahad در دسترس قرار دارد و دانشجویان و فارغ التحصیلان علوم پزشکی سراسر کشور می توانند به صورت رایگان از این گفتگوهای تخصصی استفاده کنند.
نظر شما :