مروری بر هجدهمین همایش نکوداشت «مقام استاد»؛ تقدیر بغض آلود شاگرد از استاد با پایانی شور انگیز

۰۳ خرداد ۱۴۰۱ | ۰۷:۵۱ کد : ۴۴۰۵۰ فرهنگی تاپ خبر
مروری بر هجدهمین همایش نکوداشت «مقام استاد»؛ تقدیر بغض آلود شاگرد از استاد با پایانی شور انگیز

ایسنا علوم پزشکی تهران – هجدهمین همایش نکوداشت «مقام استاد» با جلوه ای بی نظیر از «احترام» دانشجو به استاد و در میان بغض ها، خنده ها و با پایانی شور انگیز برگزار شد.

دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران بعد ازظهر امروز برای تقدیر از اساتید خود در تالار ابن سینا گردهم جمع شدند، به احترام اساتید خود ایستادند و آنان را تشویق کردند.

تقدیر بغض آلود دانشجویان از اساتید 

در این دوره از همایش نکوداشت مقام استاد، لحظات متفاوتی به تصویر کشیده شد. برخی از دانشجویان وقتی می خواستند از اوصاف استاد خود بگویند بغض گلویشان را می فشرد و اشک در چشمانشان جمع می شود، اساتید هم از بغض دانشجو، بغض می کردند.

در مجموع و تاکنون از ۱۹۷ استاد برگزیده دانشگاه علوم پزشکی تهران در هجده دوره همایش نکوداشت مقام استاد تقدیر شده است.

انتخاب اساتید برگزیده هجدهمین همایش نکوداشت «مقام استاد» طی فرایندی دو مرحله ای انجام شد. در مرحله اول هیأت انتخاب متشکل از برخی اساتید پیشکسوت و برگزیده دوره های گذشته همایش، روسای دانشکده ها، نمایندگان دانشجویی، دبیران دوره های گذشته همایش و اعضای دبیرخانه نکوداشت با در نظر گرفتن معیار «معلمی کردن» فهرستی از اساتید شاغل از هر دانشکده را پیشنهاد دادند.

در مرحله دوم با انجام نظرسنجی اینترنتی مبنی بر شواهد علمی از عموم دانشجویان همان دانشکده و محاسبه مجموع نمرات اساتید پیشنهادی، ۷ استاد برگزیده نهایی که مشغول به تدریس هستند انتخاب شدند.

همچنین با مشورت با مسئولین دفتر ارتباط با دانش آموختن دانشگاه و موزه ملی تاریخ علوم پزشکی و تحت نظر شورای سیاستگذاری هیئت انتخاب، ۳ استاد پیشکسوت هم به لیست نهایی ۷ نفره اضافه شدند.

۱۰ استاد برگزیده هجدهمین همایش نکوداشت مقام استاد 

در نهایت به پیشنهاد دانشگاهیان و به انتخاب دانشجویان از ۱۰ هیئت علمی برگزیده دانشگاه علوم پزشکی تهران از جمله دکتر سید حسین میرمجلسی: ادیب و استاد پیشکسوت فوق تخصص گوارش و کبد دانشکده پزشکی، دکتر محمد علی سجادیه: استاد پیشکسوت چشم پزشکی، روزنامه‌نگار و پژوهشگر تاریخ و زبان، دکتر نصرت الله عشقیار: استاد پیشکسوت گروه آسیب شناسی فک، دهان و صورت دانشکده دندانپزشکی، دکتر ایرج راگردی کاشانی: استاد گروه آناتومی دانشکده پزشکی،  دکتر عظیم میرزازاده: استاد گروه داخلی دانشکده پزشکی، دکتر بهمن سراج: استاد دندان پزشکی کودکان، دکتر حمیدرضا نمازی: استاد گروه اخلاق پزشکی، دکتر مهدی محبعلی: استاد گروه انگل شناسی پزشکی دانشکده بهداشت، دکتر یلدا حسین زاده اردکانی: استاد گروه فارماسیوتیکس دانشکده داروسازی و دکترمحمدعلی چراغی: استاد گروه پرستاری ویژه دانشکده پرستاری و مامایی تقدیر به عمل آمد.

گفت وگو و معرفی اساتید برگزیده 

قبل از ورود به تالار ابن سینا کتابی در اختیار حاضرین قرار می گرفت؛ در این کتاب با ۱۰ استاد برگزیده این دوره همایش گفت وگو شده بود و سابقه تحصیلی و شغلی هر یک از اساتید ذکر شده بود. همچنین فصولی از این کتاب به مرور همایش های سال های گذشته پرداخته بود و اساتید برگزیده ۱۷ دوره گذشته به تصویر کشیده بود و فرهیختگانی را یادآور بود که برخی از آنان دیگر در میان ما نیستند.

مدعوین، دانشجویان، اساتید و مسئولین یک به یک به تالار ابن سینا وارد می شدند و بعد از گذشت دقایقی از شروع مراسم، صندلی خالی پیدا نمی شد و برخی از حاضرین مجبور شدند، ایستاده برنامه های مراسم را دنبال کنند.

هجدهمین همایش نکوداشت «مقام استاد» با تلاوت آیات قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی آغاز شد.

شاهین شرافتی که به عنوان مجری، اجرای این دوره همایش نکوداشت مقام استاد را برعهده داشت که در خلال مراسم با شوخی های خود فضای مراسم را شادتر می کرد.

دکتر مسعود حبیبی رییس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، دکتر حسین قناعتی رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در این مراسم سخنرانی کردند و ارج نهادن بر اساتید را یکی از ارزش های اصلی در زندگی هر انسانی برشمردند.

بغض ها و شوخی های شاگرد و استاد 

  

پس از آن ۱۰ استاد برگزیده، یک به یک پشت تریبون قرار گرفتند و از علاقه خود به دانشجویان، ارزش علم و تدریس گفتند.

هر یک از اساتید را همراهانی همراهی می کرد. برخی از همراهان دانشجویان قدیمی استاد بودند که اکنون خودشان استاد و دکتر شدند و برخی هم از دانشجویان فعلی استاد برگزیده بودند. یکی از همراهان به نمایندگی، چند کلامی در مورد ویژگی های اخلاقی، علمی و رفتاری استادشان می گفتند و صحنه هایی به یاد ماندنی رقم می زدند، مثلاً برخی با بغض از آنچه از استادشان آموخته بودند می گفتند و برای همه لحظه های نابی که این اساتید برای آنها ساخته بود، قدردانشان بودند.

برخی از همراهان اساتید هم شوخ طبعی خودشان را داشتند، مثلاً شاگردان دیروز و امروز دکتر میرزازاده می گفتند در روزهای اول که دانشجوی استاد شده بودیم، او را ملکه عذابی خطاب می کردیم، ملکه عذابی که امروز فرشته نجات است به طوری که در بسیاری از مسایل و موضوعات بدون مشورت با او تصمیمی نمی گیریم.

لوح یادگاری

   

در کنار سن این مراسم نیز لوح یادبودی قرار داده شده بود و از اساتید برگزیده خواسته می شد با جمله یا امضای خود، یادگاری بر این لوح بنویسند.

یادمان شهدای مدافع سلامت و دکتر بهادری

در خلال این مراسم چندین کلیپ با موضوعات مختلف پخش شد. اولین کلیپ مروری بر ۱۷ دوره گذشته همایش نکوداشت مقام استاد داشت.

در کلیپ دیگری یاد شهدای مدافع سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ رامین عزیزی فر، دکتر مهرپور، اسماعیل یزدی، داوود غفاری، دکتر اصغر آقامحمدی، فرحناز حسنی آذر، دکتر مجید شریف نیا و دکتر زهره خدابنده لو گرامی داشته شد.

سومین کلیپ درباره استاد پیشکسوت زنده یاد مسلم بهادری بود و بخش هایی از صحبت های دکتر بهادری به نمایش گذاشته شد.

مسابقه عکاسی برای اولین بار 

هجدهمین همایش نکوداشت مقام استاد سعی کرد در میان حاضرین ذوق عکاسی ایجاد کند و به همین بهانه اولین مسابقه عکاسی همایش نکوداشت مقام استاد رقم خورد. در این مسابقه تأکید شده بود که «از هر جای همایش که چشمتو گرفت و دوست داشتی یه عکس قشنگ بگیر و توی صفحه اینستاگرامت با هشتگ #استاد _نکو به اشتراک بذار»

در این مراسم اساتید و مسئولین دانشگاه علوم پزشکی تهران، مسئولین جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و برخی از دانشجویان و فارغ التحصیلان این دانشگاه حضور داشتند. دکتر زهرا شیخی نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم حضور یافت و گفت بار دیگر به دانشگاه علوم پزشکی آمدم و خاطراتم یک به یک زنده شد احساس شعف می کند و بر خود می بالم که در مراسمی حضور دارم که از اساتیدم تقدیر و تشکر می شود.

آواز محمد معتمدی و شور وطن

حسن ختام این مراسم موسیقی زنده با خوانندگی محمد معتمدی بود. آقای معتمدی از اینکه در میان جمع علمی حضور دارد ابراز خوشحالی کرد.

محمد معتمدی اولین آهنگ خود را شروع کرد و حاضرین موبایل به دست، این خاطره را هم در کنار باقی خاطرات خود ثبت و ضبط کردند و معتمدی و صدای او را با تشویق های خود تحسین می کردند. محمد معتمدی آخرین اجرای خود را به وطن اختصاص داد. از ایران خواند و همه حاضرین از ابتدا تا انتهای این قطعه به احترام ایران ایستادند و تشویق کردند.


نظر شما :