گفتگو با معاون پژوهشی سازمان به مناسبت سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی

چشم اندازی در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

۰۴ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۳:۱۹ کد : ۴۶۷۷۹ پژوهشی تاپ خبر
چشم اندازی در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

 جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در طی سالهای گذشته چشم‌انداز مهمی در درمان زخم‌های مزمن پیش روی خود قرار داده است. از جمله اهداف این سازمان پایان بخشیدن به کابوس قطع عضو در پی زخم پای دیابتی است. به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران،  علاوه بر آنکه بخش هایی از این سازمان در این خصوص بسیج شده اند، همکاری با مجموعه‌ های بیرونی هم برای نیل درمان زخم های مزمن پیش روی این مجموعه قرار دارد. به مناسبت فرارسیدن سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی با دکتر محسن فاتح، معاون پژوهشی سازمان علوم پزشکی تهران گفت و گو کرده ایم. متن این گفت و گو را در ادامه می خوانید.

 

لطفا مهمترین دستاوردهای شاخص و نوآورانه جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران را در پاسخ به نیازهای ملی و منطقه‌ای بیان کنید؟

ماموریت اصلی که بر عهده سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گذاشته شده، در راستای فناوری هایی است که برای تسریع در روند بهبود زخم و ترمیم بافت مورد استفاده قرار می‌گیرد. سالانه هزینه بالایی از واردات انواع زخم پوش‌ها به داخل کشور تحمیل می شود. از طرفی سن افراد جامعه نیز روند افزاینده‌ای را طی می‌کند که باعث شیوع و فراوانی روزافزون بروز بیماری‌های غیرواگیر مزمن مثل دیابت خواهد شد. به این ترتیب احتمال بروز انواع و اقسام زخم‌های مزمن افزایش پیدا می‌کند. برای پاسخ به این نیاز، سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران طرح‌های پژوهشی در زمینه تهیه و تولید انواع زخم پوش‌ها و فناوری های موثر در ترمیم بافت را در دستور کار خود قرار داده است که برای درمان انواع زخم‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خوشبختانه مراحل اولیه این طرح‌ها در یکی دو سال گذشته طی شده و اکنون وارد مرحله‌ای می‌شوند که بتوانیم تولید این محصولات را از فاز آزمایشگاهی به سمت تولید نیمه صنعتی ببریم.

سه مورد از زخم پوش‌ها، پایه و دارای تکنولوژی متوسطی هستند که در همکاری با واحدهای دیگر جهاد دانشگاهی یعنی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی و سازمان جهاد دانشگاهی یزد به مرحله تولید آزمایشگاهی رسید‌ه‌اند. مضافا آنکه زخم پوش‌هایی با فناوری‌های بالاتری در دست تحقیق و توسعه داریم که با استفاده از فرایندهای بیولوژیک خود می‌توانند برای ترمیم بافت و تسریع روند بهبود زخم‌ها مورد استفاده قرار بگیرند.

 

جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران چه تأثیرگذاری‌های مهمی در سطح استان و یا کشور داشته و هم اکنون اجرای چه برنامه‌هایی را در دست اجرا دارد؟

بنابه ماموریتی که به آن اشاره کردم، جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران نه فقط در سطح استان بلکه در سطح کشور، بسته کاملی از پژوهش‌ها و خدمات اعم از اجرای طرح‌های پژوهشی و فناورانه و همچنین برگزاری کارگاه‌های تخصصی و ارائه آموزش‌‌های لازم در حوزه زخم و ترمیم بافت را ارائه می‌دهد. ضمن آنکه برگزاری همایش‌ها مانند کنگره سالانه زخم و ترمیم بافت جنبه بین‌المللی هم دارند. همه این‌ها در کنار هم ابزارها و فناوری‌هایی که در روند بهبود زخم‌های مزمن و ترمیم بافت مورد استفاده قرار می‌گیرند را بهبود و توسعه می‌بخشد. ما همچنین همکاری روزافزون با مجموعه‌های دانشگاهی، مراکز تحقیقاتی و شرکت‌های خصوصی را مد نظر داریم و امیدواریم در آینده نیز بتوانیم این موضوع را گسترش دهیم.

 

به همکاری با مجموعه های دانشگاهی و شرکت‌های خصوصی اشاره کردید و در بخشی از صحبت‌های خود گفتید سه نوع از زخم‌پوش‌ها در همکاری با دو واحد دیگر جهاد دانشگاهی تولید می‌شود. تعامل جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با مسئولان استانی چگونه است و چه برنامه ای برای تقویت این وجود دارد؟

ما تلاش می‌کنیم که بتوانیم با سایر سازمان‌هایی که در حوزه سلامت چه در سطح استان و چه در سطح ملی فعالیت دارند، ارتباط علمی نزدیک تری داشته باشیم. ما معتقدیم که از با این تعاملات فرصت‌هایی برای تامین هر چه بهترخدمات مورد نیاز جامعه ایجاد می‌شود و می توان از نتایج فعالیت‌های پژوهشی سایر مراکز با هدف هم‌افزایی و افزایش سطح آگاهی افراد جامعه بهره‌مند شد.

 

جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران چه برنامه‌هایی برای آینده دارد؟

برنامه‌های آینده این است که بتوانیم با جذب نیروی انسانی متخصص و بهره‌مندی از دانش تخصصی این افراد بسیاری از فناوری های مورد نیاز در حوزه زخم و ترمیمی بافت را در کشور بومی کنیم. حضور این سازمان در کنار دیگر مجموعه‌های دانشگاهی فرصت بهره‌مندی بیشتر از نخبگان را ایجاد می‌کند. به این ترتیب امیدواریم با فراهم کردن شرایط بتوانیم فرصت بهره‌مندی از دانش فنی تولیدشده در مجموعه جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران را برای سایر محققین و دست اندرکاران این حوزه مهیا کنیم.

 


نظر شما :