دومین روز از مدرسه تابستانی لیزر برگزار شد
دومین روز از دوره سوم مدرسه تابستانه لیزر و فوتونیک زیست پزشکی، روز دوشنبه ۲۸ شهریور در دو جلسه صبح و عصر ادامه یافت.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، در آغاز این روز، دکتر ابراهیم نجف زاده، دکتری تخصصی فیزیک پزشکی و پسادکترای دانشگاه علوم پزشکی تهران سخنرانی خود را با موضوع «تصویربرداری فوتواکوستیک » ارائه کرد.
او با مرور مباحث پایه فیزیکی فیزیک سیستم تصویرداری با استفاده از نور برای تولید صوت، چشم انداز توسعه این سیستم برای کاربردیهای تخصصی پزشکی جدید را ترسیم کرد.
نجف زاده همچنین گستره پارامترهای انتخابی سیستمهای نوری ال ای دی جایگزین لیزرهای پالسی کوتاه و فوق کوتاه که تکنولوژی ارزانتر است را بیان کرد.
دومین سخنران جلسه صبح، جناب اقای دکتر محمد حسن سهیلی فر، عضو هیات علمی پژوهشکده فناوریهای زخم و ترمیم بافت یارا، مطالب خود را در ارتباط با «تصویربرداری ژنوم با کمکCRISPR » ارائه کرد. او در این ارائه، توسعه سیستمهای تصویربرداری اجزای ریز سلولی ژنی مبتنی بر لیبل کردن با فلوروفورهای مناسب را توسعه نوینی از کاربرد CRISPR عنوان کرد و فضای بین رشتهای کار فیزیکدانها و مهندسین رشتههای اپتیک و فوتونیک را برای توسعه سیستمهای تصویربرداری حساس به سیگناهای ضعیف فلورسانس در این تکنیک رو به رشد پیش بینی کرد.
در پنل علمی استراتژیهای بیوفوتونیکی در تخقیقات سرطان، دکتر افشان شیرکوند گرداننده پنل به مباحث state – of-art فوتونیک در زمیههای تشخیصی و درمانی و پایش درمان سرطان پرداخت. سپس دکتر کریل زایتسو از انستیتو فیزیک عمومی روسیه به روایت نمونه مطالعه بالینی طیف سنجی و میکروسکوپی تراهرتز در تومورهای مغزی پرداخت.
دکتر لیلا عطایی فشتمی استاد درماتولوژی از پژوهشکده رویان نیز در مورد PDT بیماریهای سرطانی سخنرانی و مطالب به روز کاربرد کلینیکی فوتودینامیک تراپی در سرطانهای پوست را بیان کرد.
سخنرانیهای تخصصی در بخش عصر با پنل استراتژیهای مبتنی بر نور در دندانپزشکی دنبال شد.
دکتر سیده آسیه رحیمی عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر ندا حکیمیها از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطالبی در ارتباط با لیزرهای کم توان در دندانپزشکی و فوتوبیومودولیشن در بیماریهای عصبی دندانپزشکی ارائه کردند.
در پایان سخنرانی خانم دکتر ایرینا دلگانووا، محقق ارشد انستیتو فیزیک حالت جامد PAS از روسیه، موضوع جدید سوزنهای کریستالی سفایر برای استفاده در تکنولوژیهای نوری تشخیصی، جراحی و درمانی را ارائه داد.
نظر شما :