زندگینامه زنده یاد دکتر امیر معتمدی؛ معاون فرهنگی پیشین سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

۱۴ خرداد ۱۴۰۱ | ۱۴:۲۵ کد : ۴۹۶۸۱ فرهنگی تاپ خبر
زندگینامه زنده یاد دکتر امیر معتمدی؛ معاون فرهنگی پیشین سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران

دکتر امیر معتمدی در تاریخ ۱۹ مرداد ۱۳۵۶متولد شد. پدر ایشان شهید غلامعلی معتمدی دانش آموخته مهندسی مکانیک در مقطع فوق لیسانس، از چهره های مبارز و از فعالان انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران پیش از انقلاب، و معاون رفاه و تعاون وزارت کار دولت شهید رجایی پس از انقلاب اسلامی بودند که به همراه شهید آیت الله دکتر بهشتی (ره) و یارانش در حزب جمهوری اسلامی، در تاریخ هفتم تیر ماه ۱۳۶۰ در بمب گذاری توسط منافقین، به مقام والای شهادت نائل آمدند. امیر و برادر دوقلویش بشیر معتمدی، در زمان شهادت پدر، چهارساله بودند.

ایشان تحصیل خود را در مجتمع آموزشی نیکان تهران گذراند و در سال ۱۳۷۴، با کسب نمره بالا در کنکور سراسری، وارد دانشکده ی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران شد. او از همان ابتدای دوره دانشجویی، با توجه به عشق و اعتقاد ریشه دار به اسلام ناب و همچنین علاقه به تفکر در معارف دینی، فعالیت فرهنگی خود را در کانون قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز کرد.

هم زمان با تحصیل، به همراه برادرش بشیر وارد هیئت تحریریه روزنامه جمهوری اسلامی به مدیر مسئولی حجت الاسلام و المسلمین مهاجری شدند و از آن پس بود که با جمعی از دوستان در تحریریه روزنامه مشغول بود، صفحه جوان روزنامه را منتشر می کردند که در آن سالها از صفحات جذاب این روزنامه بود.

دکتر معتمدی با ورود به انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده پزشکی، و با توجه به دیدگاه نقادانه، آزادی خواهانه، و روشن بینانه اش در عرصه دین و سیاست، شروع به فعالیت نمود. آنچه دکتر معتمدی را در این بخش از زندگی سراسر نورش ممتاز می کند، وفاداری تمام عیار زبانی و عملی به قرائت احیاگر امام بود او در عین آزاداندیشی و روشنفکری، متعهد به نگرش روشمند به فقه حکومتی پویا بود و با هرگونه رویکرد غالی گرانه و خوارجی مسلک نیز مبارزه روشنگرانه می نمود.

بخش زرین دیگر زندگی اجتماعی دکتر معتمدی مربوط به تلاش خالصانه وی در عرصه فرهنگی جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران است او از سال۱۳۷۸ شروع به همکاری با معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران نمود و فعالیت فرهنگی و تربیت نیروهای جوان جهادگر در این عرصه را سرلوحه کار خویش قرار داد. در سال ۱۳۸۰، و با شکل گیری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در جهاددانشگاهی توسط دکتر ابوالفضل فاتح، ایشان مسئول ایسنای واحد علوم پزشکی تهران شد. از دیگر فعالیت های چشم گیر او، عضویت در شورای سیاست گذاری فصل نامه دانشجویی گل نرگس و تبدیل فصلنامه به محلی برای هم اندیشی دانشجویان پیرامون مساله مهدویت بود. ایشان از پایه گذاران مجله ی توسعه فرهنگ سلامت جهاددانشگاهی بود که حاصل آن، سلسله جلسات هم اندیشی با مسئولین و صاحب نظران این حوزه در آن زمان بود.

دکتر معتمدی در سال ۱۳۸۵، توسط دکتر مسعود حبیبی، رسما به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران منصوب شد و به جرات می توان گفت که دوره حضورایشان در جایگاه این معاونت، از پربارترین دوران ها برای جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران بوده است. ایشان با همکاری نیروهای جوان، به برگزاری چند دوره گرامیداشت شهدای دانشکده پزشکی (شهید محمدجواد عزلت، شهید حبیب برادارن توکلی، شهید سید احمد رحیمی، شهید محمد شکری، شهیده عزت الملوک کاووسی) همت گمارد و در زمینه آشنایی دانشجویان با آرمان های آن شهیدان و همچنین تکریم خانواده های آنان، از هیچ تلاشی دریغ نکرد. دکتر معتمدی یکی از افراد پیشرو در آیین نکوداشت مقام استاد جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران بود و از سال ۱۳۸۶ و با دبیری چهار دوره این همایش، با خلاقیت و مدیریت خود و جذب مشارکت حداکثری دانشجویان توسعه دهنده این همایش سالانه شد، که آثار مبارک تلاشش در این عرصه تا به امروز باقی است. همچنین دکتر معتمدی پایه گذار اردوهای جهادی سلامت محور در جهاددانشگاهی و کمک به محرومین و مستضعفین بود و در این راستا جزو بنیانگذاران جشنواره مهرباران بود. از همین رو دکتر معتمدی در سی امین سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی در سال ۱۳۸۹ به عنوان جهادگر نمونه انتخاب شد.

دکتر معتمدی همزمان با فعالیت پررنگ فرهنگی و سیاسی، در عرصه های علمی و پژوهشی نیز با همان روحیه جهادی، پیش رو بود. با حضوری درخشان در گروه کیفیت زندگی بیماران سرطانی نقشی منحصر به فرد در ایجاد پژوهشکده سرطان پستان جهاددانشگاهی داشت. ایشان از سال ۱۳۸۸ به عنوان هیات علمی گروه کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان جهاددانشگاهی فعالیت داشت ومدیر گروه پژوهشی پیشگیری از سرطان جهاددانشگاهی نیز بود. علاقمندی به حوزه سلامت، و زمینه پژوهشی و مطالعاتی اش موجب شد تا چند سال پس از فارغ التحصیلی از دانشکده پزشکی، رشته ی تخصصی آموزش و ارتقاء سلامت را برای ادامه تحصیل انتخاب نماید و در سال ۱۳۸۹، به عنوان دانشجوی کتری این رشته در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران پذیرفته شد. شکل گیری شخصیت پژوهش محور دکتر معتمدی، با ایجاد نگرش تحول خواه در پیشگیری، آموزش (اطلاع رسانی) و فرهنگ سازی سلامت آغاز شد. از اساتید برجسته وی، آقایان دکتر محمد حسین تقدیسی، دکتر حسن افتخاراردبیلی و دکتر علی منتظری بودند. زمینه پژوهشی ایشان، استفاده از مدل های تغییر رفتار برای افزایش فعالیت فیزیکی و در نتیجه افزایش کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان بود.

طرح: هادی حیدری

با توجه به نیاز جدی به کار تخصصی در زمینه توسعه فعالیت های داوطلبانه جوانان در حوزه سلامت، ایشان از سال ۱۳۹۲ به عنوان معاون آموزش و پژوهش سازمان جوانان جمعیت هلال احمر منصوب شد. از جمله برنامه های تاثیرگذاری که ایشان در آنجا پایه گذاری کرد، می توان به کمپین پیشگیری از تصادفات (با شعار بی گدار به جاده نزنیم، ظریف برانیم) مانور سراسری پیشگیری از اعتیاد (با شعار نه به اعتیاد)، آموزش جوانان برای پیشگیری از ابتلا به ایدز، ساماندهی حمایت های روانی اجتماعی پس از سوانح و بالایا (طرح ملی سحر) در سراسر کشور، نشست بین المللی نقش جوانان در سلامت پس از بلایا، برگزاری دوره تربیت مربیان انداد و کمک های اولیه، و تدوین کتاب دانش آموز آماده در روزهای سخت(دادرس) اشاره کرد.

دکتر امیر معتمدی، در خرداد ماه ۱۳۹۴، برای شرکت در کارگاه آموزشی نقش جوانان داوطلب در پیشگیری از اعتیاد، که توسط فدراسیون جهانی صلیب سرخ و هلال احمر در کشور ایتالیا برگزارمی شد، عازم شهررم شده بود، که در تاریخ یازدهم خرداد ماه، در حالی که در وقت استراحت بین جلسات در محوطه محل برگزاری کارگاه به نماز ایستاده بود، دچار ایست ناگهانی قلبی (شوک کاردیوژنیک) می شود، و تلاش پزشکان برای احیاء وی جواب نمی دهد و ایشان برای همیشه چشم از این دنیای فانی فرو می بندد و به دیار ابدی می شتابد.

روحش شاد، یادش گرامی، و راهش پررهرو باد


نظر شما :