نشست علمی ویژه پژوهشگران: تصویربرداری بیوفوتون
نشست علمی ویژه پژوهشگران با موضوع «تصویربرداری بیوفوتون» در سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، در این نشست دکتر افشان شیرکوند، عضو هیات علمی گروه لیزر پزشکی به ارائه موضوع روش تصویربرداری بیوفوتون پرداخت.
او با معرفی مفاهیم سیستم های پیچیده از دیدگاه فیزیک مدرن و کوانتومی، از سیستم های زیستی و سلولی به عنوان یک نمونه هوشمند این سیستمها نام برد که از المانهای بسیار زیاد با ارتباطات پیچیده درون گروهی تشکیل میشوند.
در این سیستمهای پیچیده زیستی انتقال پیام بین اجزای سازنده از طریق ارتباطات حیاتی انجام می شود که انواع قدیمی آن ارتباطات شیمیایی و الکتریکی بوده و میدانهای الکترومغناطیسی بیوفوتون ها به عنوان نوع ارتباطات حیاتی به روز مطرح شده اند.
تابش بیوفوتون اولین بار توسط دانشمند روسی علوم پزشکی به عنوان تئوری تشعشع میتوژنیک مطرح و مورد اقبال برای تحقیق قرار گرفت.
مرور تاریخی مطالعات انجام شده با گسترش سیستمهای اشکارسازی بسیار حساس PMT و CCD نشان می دهد که بی شک سلولهای زیستی بدلیل واکنش های تحریک مولکول اکسیژن در فرایند تنفسی میتوکندری و یا انتقال الکترون در پیوندهای غشای سلولی، تابش فوتونهای نوری بسیار کم شدت در محدوده ۱۰-۱۹ to 10-14 W/cm2 خواهند داشت.
از آنجا که این تابش بیوفوتونها برطبق تغیرات متابولیکی و حالتهای عملکردی تغییر میکند، به عنوان یک روش تصوبربرداری فانکشنال نوری شناخته می شود.
در این نشست علمی، در پایان ضمن ارائه مفاهیم فیزیکی و تاریخچه پیدایش و تکنولوژیهای مورد استفاده برای چینش این روش تصویربرداری نوین، به کاربردهای آن در زمینه علوم پزشکی همچون سرطان، درماتولوژی، پایش درمان و مطالعات پیش بالینی آن به عنوان روشی غیر مخرب و غیر تهاجمی اشاره شد.
نظر شما :