یک سازمان و شش ماه تلاش برای برگزاری کنگره سه روزه زخم و ترمیم بافت
کنگره سه روزه زخم و ترمیم بافت برای نهمین سال پیاپی برگزار شد؛ در پس پشت برگزاری این کنگره چندین ماه تلاش بیوقفه سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و به ویژه معاونت پژوهشی این سازمان بود که روزهای سرد زمستانی کنگره را نویدبخش روزهای گرم درمان زخم های مزمن کرده بود.
با احکام رئیس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در مردادماه سال جاری دکتر سید مهدی طبایی دبیر کنگره، دکتر محسن فاتح دبیر اجرایی، دکتر منصور جمالی دبیر علمی در بخش علوم پایه و دکتر پروین منصوری دبیر علمی کنگره در بخش بالینی منصوب شدند و نهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت فعالیت خود را به صورت رسمی آعاز کردند.
دبیرخانه کنگره آمادگی خود را برای دریافت مقالات علمی به زبان انگلیسی در زمینه محورهای کنگره با هدف ارایه بهصورت سخنرانی و یا پوستر اعلام کرد.
پژوهشکده زخم و ترمیم بافت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به عنوان برگزارکننده این کنگره محورهای این رویداد علمی را در حوزه های محورهای زخم و اسکار در سلامت روان، پزشکی شخصی، ابزارهای پیشگیری و تشخیص، بارداری، طب اطفال، سرطانها، ژنتیک و پرستاری اعلام کرده بود.
مقالات پس از تایید، در پلتفرم کنگره نمایش داده شد و همزمان از نویسنده مقاله برای ارائه دعوت شد.
پس از دو سال پاندمی ویروس کووید ۱۹ به نظر میرسید کنگره امسال با استقبال فراوانی رو به رو شود از این رو مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی به عنوان محل برگزاری این کنگره در نظر گرفته شد تا سایر مجموعه های فعال در حوزه زخم و ترمیم بافت نیز از فرصت فضای نمایشگاهی برای ارائه دستاوردهای خود و تبادل نظر با سایر فعالین این حوزه استفاده کنند.
همانطور که پیش بینی میشد روند برگزاری کنگره با استقبال اهل فن آن رو به رو شد.
۲۶ شرکت فعال در حوزه زخم و ترمیم بافت برای حضور در نمایشگاه کنگره زخم و ترمیم بافت اعلام آمادگی کردند. تعداد مقالات ارسال شده به دبیرخانه کنگره از صد مقاله نیز تجاوز کرد و در نهایت طبق دبیرخانه از ۱۱۱ مقالع ارسال شده، ۲۴ مقاله را برای سخنرانی و ۵۰ مقاله را برای ارائه به صورت پوستر انتخاب کردند.
وزارت بهداشت در برگزاری این کنگره یکی از بیشترین امتیازات را برای حضار در این رویداد علمی در نظر گرفت.
سرانجام روز چهارشنبه ۲۱ دیماه نهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت به مدت سه روز آغاز به کار کرد.
دکتر مسعود حبیبی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران که در افتتاحیه این رویداد علمی سخنرانی کرد، با تاکید بر اهمیت موضوع زخم های مزمن و هزینه هایی که این نوع زخم ها برای سیستم بهداشت و درمان دارد، گفت: تاکنون در مرکز درمان زخم های مزمن و ترمیم بافت جهاد دانشگاهی، بیش از سه هزار بیمار پذیرش شده اند که متاسفانه ۳۷ درصد از کل مراجعین، در جلسات اولیه، از ادامه درمان منصرف شدند. این افراد بعد از پیگیری های صورت گرفته، علت عدم مراجعه مستمر را، مسائل اقتصادی و مشکلات مالی ذکر کردند و این در حالی است که مرکز کلینیک جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران تعرفه غیرخصوصی دارد.
دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز از اعلام آمادگی وزارت بهداشت برای ایجاد شبکه ای در حوزه درمان زخم مزمن خبر داد.
در همین مراسم امیرعلی حمیدیه، دبیر ستاد سلول های بنیادی ریاست جمهوری هم بر اهمیت جوانسازی کادر درمان حوزه پوست و زخم پرداخت و گفت: اگر می خواهیم محققانی داشته باشیم که در سطح بین الملل و در حوزه زخم حرفی برای گفتن داشته باشند باید سراغ جوانسازی تیم ها برویم و آموزش را دست کم از دوران متوسطه دوم آغاز کنیم. (گزارش کامل را از اینجا بخوانید)
پس از مراسم افتتاحیه کنگره زخم از کتاب درسنامه جامع مدیریت زخم های مزمن که به همت سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به چاپ رسیده است رو نمایی شد. (اینجا) سپس با تشکیل پنل های علمی سخنرانی های علمی کنگره انجام شدند.
در طول سه روز برگزاری کنگره، سخنرانی های علمی در ۱۲ پنل تخصصی برگزار شد و در آن جدیدترین اطلاعات و دستاوردهای حوزه زخم و ترمیم بافت مطرح شد که جزئیات این سخنرانی ها را می توانید در لینکهای زیر مشاهده کنید.
- گزارش اولین روز از نهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت
- سخنرانی های دومین روز از کنگره زخم و ترمیم بافت انجام شد
- گزارش سخنرانی های آخرین روز کنگره سالانه زخم
پس از پایان سخنرانی ها برای نخستین بار در طول ۹ سال برگزاری کنگره سالانه زخم و ترمیم بافت محقق جوان در حوزه زخم معرفی شد.
در مراسم اختتامیه نهمین کنگره زخم، دکتر عزیزه رحمانی دل بخشایش به عنوان محقق جوان و سجاد خان عینی و هاجر صادقی به همراه علیرضا سلمانی به عنوان ارائه های برتر کنگره در بخش پوستر معرفی و از آنها تجلیل شد.
همچنین از حامیان مالی این رویداد علمی در سه سطح پلاتینیوم، طلایی و نقره ای تقدیر شد.
نظر شما :