نکات مهم درباره ضرورت مراجعه به روانشناس
امروزه زندگی مدرن، نیاز انسان به وجود روانشناس و مشاور را دو چندان کرده است، کسی که نسبت به موضوعات آگاه باشد و فارغ از فضای خانواده، شغل و اجتماع حرفمان را بدون قضاوت بشنود و برای پیشرفت زندگی یاری مان کند.
روانشناس و مشاور می تواند مشکلات روانشناختی در افراد جامعه را شناسایی، توصیف، تحلیل و تبیین کنند و در نهایت برای درمان آنها راه حل مناسبی ارائه دهند.
این موضوع به طور قطع منجر به ارتقاء بهداشت روان افراد جامعه شود، اختلالات و مشکلات روانشناختی را نمی توان یک موضوع فردی در نظر گرفت چرا که همین مشکلات در نهایت سلامت روان جامعه را به خطر می اندازد.
دکتر زهرا رسایی، روانشناس مرکز درمان در منزل دم این موضوع را با بیان مثالی ساده بیان می کند، «جامعه را مانند یک پازل در نظر بگیرید که قطعات آن افراد جامعه هستند، زمانی که هر قطعه در جایگاه صحیح قرار بگیرید، پازل ساخته می شود.» در واقعیت هم این موضوع صدق می کند، اگر افراد در جایگاه و شرایط مناسب و صحیح روانی قرار بگیرند، سلامت روانی جامعه ارتقاء پیدا می کند.
*بسیاری از بیماری ها در وضعیت روحی فرد ریشه دارد
ویبا اشاره به ابعاد وجودی انسان می افزاید: ما انسان ها گاهی فراموش می کنیم که دو بُعد در وجودمان داریم، بعد جسمی و بعد روحی. مطالعات و تحقیقات ثابت کرده که سهم بُعد جسمی در وجود انسان خیلی کمتر از بُعد روحی و روانی است.
اکنون نیز همه ما شاهد انواع بیماری های روان تنی هستیم که اکثر آنها ریشه در وضعیت روحی و روانی فرد دارد، به طور قطع افراد زیادی در طول زندگی خود این شرایط را تجربه کرده اند که برخی از مشکلات و یا اختلالات جسمیشان، علیرغم مراجعه به پزشک و دارودرمانی التیام نیافته است، در حقیقت منشا این بیماریها، موارد ذهنی و روحی هستند و به همین دلیل است که پاسخ مناسبی به دارو درمانی نمی دهد.
روانشناس مرکز درمان در منزل دم ضمن اشاره به پیچیدگیهای زندگی در عصر حاضر خاطرنشان کرد: البته قرار نیست که همه آدم ها مشکلات روحی و روانی یا حتی اختلال روانی و رفتاری داشته باشند، اما موضوعات روزمره مانند: ماندن در ترافیک، فضای مجازی، واقعیت های جامعه، اخبارهای پی در پی همه این موارد آرامش ذهن انسان را بهم می ریزد.
*اختلالات روحی یک شبه اتفاق نمی افتد
مدیر پلی کلینیک سلامت روان رسا جهاد دانشگاهی با تاکید بر اینکه اختلالات روحی یک شبه اتفاق نمی افتد، اعنوان کرد: مشکلات روانی هم مانند مشکلات جسمی اگر درمان نشده و به حال خود رها شوند عود کرده و به وضعیت وخیمتری میرسند. اما نباید این موضوع را از یاد ببریم که بیماری های روانی، اختلالات و ناهنجاری های رفتاری، اکتسابی هستند و در ابتدا نشانه هایی هم دارند، این بیماری ها با یادگیری و تمرین مهارت های مقابله ای قابل درمان و پیشگیری هستند.
*نیاز انسان به برون ریزی و تخلیه روانی
دکتر رسایی در پاسخ به این پرسش که اولین گام برای درمان بیماری های روانی چیست، اظهار داشت: همه انسان ها نیازمند برون ریزی و تخلیه روانی هستند. اما پیش از هرچیزی یکی از اصلی ترین راه ها این است که شرایط را بپذیریم.
آدم ها وقتی در شرایط سخت قرار می گیرند، از مکانیسم های روانی برای انکار و توجیه استفاده می کنند که به نفع سلامت روان نیست، پس گام اول این است که فرد شرایط را با همه واقعیت های آن، نه چیزی کم و نه چیزی اضافه بپذیرد، سپس آن را مرور کند و پس از آن به دنبال راه حل باشند، برای مثال فردی وارد یک رابطه اشتباه شده با پذیرش واقعیت و مرور آن می تواند به راحتی ببیند که نه تنها رشدی به لحاظ فکری، عاطفی، اجتماعی، هیجانی اتفاق نیافته که عصبی تر شده است.
*بنا را بر این بگذاریم که ما نمی دانیم!
وی عنوان کرد : اما گاهی می بینیم که ریشه موضوع در اختیار فرد نیست، برای مثال معضل ترافیک، فرد نمی تواند معضل ترافیک را حل کند اما به سهم خود می تواند دیگران را درک کند.
یعنی با حس همدلی، میزان عصبی شدن خود را کاهش دهد، واقعیت زندگی اجتماعی این است که ما یک سری رفتارهای ناهنجار ببینیم که نمی پسندیم، برای مثال همین بوق زدن یا تند رانندگی کردن در اتوبان، بله این رفتارها آزار دهنده هستند اما نباید اجازه دهیم که ما را عصبی کند.
باید بنا را بر این بگذاریم که ما نمی دانیم وی در چه شرایطی است، شاید یک خبر ناگوار داده اند، پس من نباید یک رفتار منطقی از راننده انتظار داشته باشیم، با این رفتار تاب آوری و تحمل خودمان را در شرایط سخت افزایش می دهیم.
*بهترین جا اتاق امن مشاور است!
این روانشناس خاطرنشان کرد : انسان همان قدر که در حوزه جسم به پزشک نیاز دارد در حوزه روان نیز نیاز به برون ریزی دارد که از اصلی ترین روش های آن صحبت کردن است، البته نوشتن هم کمک می کند اما این موضوع به تنهایی چاره ساز نخواهد بود.
چرا که من زمانی می توانم بگویم یک مشکل از ذهنم بیرون رفته که بنویسم و با شخصی موضوع را مطرح کنم تا وی هم در این زمینه نظر بدهد، البته کسی که در این زمینه متخصص است. چرا که اگر آن فرد شنونده از اعضای خانواده باشد، دچار قضاوت و نگرانی می شود، فراموش نمی کند یا شروع به مقایسه کردن می کند، اگر از دوستان باشد، نسخه خودشان را می دهند که ممکن است شرایط فرد را بدتر کند.
وی تاکید کرد: برای بهتر شدن حالمان و یافتن یک راه حل، خیلی مهم است که گوشی که می شنود محرم باشد، قضاوتگر نباشد، منعکس کننده صدایمان باشد، بوی همدلی بدهد و بهترین جایی که می تواند این اتفاق بیافتد اتاق امن مشاور است.
*******************
گفتنی است، مرکز درمان در منزل دم جهاد دانشگاهی، برای سهولت حال شهروندان تهرانی خدمات روانشناسی و روانپزشکی را در منزل ارائه می دهد، اگر شما به هر دلیل قادر به حضور در مرکز مشاوره نیستید، کلینیک دم می تواند روانپزشک یا روانشناس را برای مشاوره و ویزیت به منزل شما اعزام کند.
مرکز خدمات تخصصی درمان در منزل (دَم) سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران از سال ۱۳۷۸ با مجوز وزارت بهداشت فعالیت خود را آغاز کرد. خدمات این مرکز عبارت است از:
ویزیت پزشک عمومی و متخصص
خدمات توانبخشی از جمله فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، ماساژ درمانی
خدمات پرستاری و تزریقات، انجام تست کرونا و نمونه گیری و آزمایش
اجاره تجهیزات پزشکی
رادیولوژی و سونوگرافی
دندانپزشکی در منزل
بینایی و شنوایی سنجی
مراقبت از بیمار و سالمند
خدمات ICU در منزل
فوتوتراپی
ترمیم زخم و پانسمان
صدور گواهی فوت به صورت شبانه روزی
شهروندان تهرانی در صورت نیاز به دریافت خدمات درمانی مذکور در منزل کافی است با شماره تلفن ۶۴۰۶۴_۰۲۱ تماس بگیرند و یا به آدرس اینترنتی www.dam.clinic مراجعه کنند.
نظر شما :