روایی‌نویسی در پزشکی

۱۳ آبان ۱۴۰۲ | ۱۲:۰۲ کد : ۶۴۳۱۴ فرهنگی
روایی‌نویسی در پزشکی

به همت کانون نبض اندیشه سازمان دانشجویان معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران و انجمن مدیکاز این دانشگاه، اولین جلسه از سلسله جلسات « روایی‌نویسی در پزشکی » با حضور دکتر افروز معتمد در تاریخ دوشنبه ۸ آبان ۱۴۰۲ برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، سپهر حسنی دانشجوی رشته پزشکی و دبیر کانون نبض اندیشه، در ابتدا به معرفی مدعو برنامه پرداخت و گفت: دکتر افروز معتمد، پزشک فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژیست و مترجم چند عنوان کتاب از جمله : " آن چه شما می‌گویید، آنچه پزشک می‌شنود" و همچنین کتاب " نیمه‌پنهان پزشک " هستند.

وی با اشاره به اینکه دکتر معتمد در این جلسه به تعریف و تاریخچه پزشکی روایی و همچنین تکنیک‌های پزشکی روایی پرداخت، ادامه داد: طبق تعریف دکتر معتمد پزشکی روایی در واقع به عنوان فهم داستانی از سلامت بیمار تعریف می‌شود. مهارت‎های پزشکی روایی شامل مشاهده و گوش دادن فعال است و اجزای اصلی ارتباط با بیمار عبارت است از احترام متقابل، رازداری و گوش دادن بدون قضاوت.

دبیر کانون نبض اندیشه همچنین با اشاره به تکنیک‌های ارتباط با بیمار که توسط مدرس برنامه ارائه شده است، گفت: سوال‌های با پایان باز، مداخله نکردن در صحبت بیمار، درخواست از بیمار برای نوشتن در مورد بیماری‌اش، اجازه دادن به بیمار تا در رابطه با نگرانی‌هایش صحبت کند، آگاه بودن به زبان بدن و دسته‌بندی نکردن افراد از جمله این تکنیک‌هاست/

وی افزود: در پایان برنامه چند مورد از کتاب‌ها و سریال‌های مرتبط با پزشکی روایی معرفی شد. لازم به ذکر است جلسات آتی این برنامه در روزهای 15، 22 و 29 آبان‌ماه با حضور دکتر حمیدرضا نمازی، عضو هیئت علمی و مسئول درس ادبیات و پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و نیز دکتر زویا طاووسیان، متخصص زنان و زایمان و نویسنده کتاب "مورتالیته و جیغ سیاه" برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان می‌توانند جهت اطلاع از برنامه‌های کانون نبض‌اندیشه سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران به آدرس NabzeAndisheh_Javaneh@   مراجعه نمایند.


نظر شما :