برای تحلیل کلان داده‌ها باید از هوش مصنوعی استفاده کرد

۱۰ آذر ۱۴۰۲ | ۱۲:۱۲ کد : ۶۵۵۸۳ پژوهشی تاپ خبر
برای تحلیل کلان داده‌ها باید از هوش مصنوعی استفاده کرد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران، دکتر باقر لاریجانی در دهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت در سخنرانی با موضوع نوآوری و درمان در حوزه اومیکس، با اشاره به کاهش آمار قطع عضو ناشی از زخم پای دیابتی گفت: ۱۳، ۱۴ سال پیش در بیمارستان شریعتی در مورد آمار قطع عضو ناشی از زخم پای دیابتی ارزیابی انجام شد و مشخص شد که در ۴۰ درصد از موارد مجبور به قطع عضو می‌شویم ولی در حال حاضر این آمار به کم‌تر از ۵ درصد، کاهش یافته است.
وی با تبریک به دست‌اندرکاران برگزاری دهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت، خاطر نشان کرد: این موضوع نشان می‌دهد که استقامت داشتند در مسیر، منجر به نتیجه می‌رسد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در سال‌های اخیر، مراقبت سلامت تغییرات زیادی داشته است، اظهار کرد: موضوعاتی مثل تصویربرداری سه بعدی، نانو، هوش مصنوعی و … منجر به اتفاقات جدیدی در این زمینه شده است.
وی با اشاره به اهمیت درمان فرد محور در دیابت گفت: در دیابت از طریق پزشکی فرد محور، این بیماری کم هزینه‌تر و موثرتر درمان می‌شود.
لاریجانی ادامه داد: درمان فرد محور، یک مجموعه از بحث‌های سلول‌درمانی، ژن‌درمانی و مهندسی بافت است که مجموعه آن‌ها پزشکی بازساختی را تشکیل می‌دهد.
وی با اشاره به تایید شدن سلول درمانی برای درمان دیابت توسط سازمان غذا و دارو، گفت: سازمان غذا و دارو در سال ۲۰۲۳ سلول درمانی را در
دیابت نوع یک تایید کرد. همچنین همزمان با آن دستگاهی که کارخانه ورتکس ساخته نیز برای درمان دیابت و از از سلول‌های بنیادی برای درمان دیابت استفاده می‌کند نیز از سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز گرفت.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه امروزه شواهد همانند کوه یخ هستند که بیشتر آن‌ها مخفی است، اظهار کر: بر همین اساس
باید با مبتنی بر شواهد قدیم خداحافظی کنیم. چرا که برای مثال در حال شواهدی که از اومیکس‌ها می‌آید، متفاوت از داده های قبلی است.
وی ادامه داد: در درمان دارویی، با استفاده از داده‌هایی که از اومیکس داریم می‌توانیم به نتایج دارویی در مدت کم برسیم.
وی افزود: برای مدیریت درمان با استفاده پزشکی فرد محور نیازمند هدف درمان درست، پیشگیری، استراتژی درمان درست، در زمان مناسب و برای بیمار مناسب است.
لاریجانی در مورد اومیکس توضیح داد: اومیکس از ژنومیک، پروتئومیک و متابولومیک تشکیل شده است. استفاده از داده‌های به دست آمده از آن‌ها می‌تواند به تشخیص درست، پیش‌بینی و درمان مناسب منجر شود.
وی ادامه داد: شرکت‌های بزرگ دارویی در حال سرمایه‌گذاری بر روی این موضوع هستند و این سبب تحول در مدیریت درمان می‌شود.
استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به حجم بالای داده تولید شده در حوزه اومیکس خاطر نشان کرد: با توجه به حجم داده تولید شده، باید کار با متا دیتا را بلد باشیم و بتوانیم با هوش مصنوعی کار کنیم. چرا که کار با کلان داده بدون هوش مصنوعی امکان‌پذیر نیست و دیتای‌بزرگ باید ابزارهای مناسب داشته باشد.
وی افزود: شرکت‌های بزرگ در حال حاضر بر روی موضوعاتی مانند فارماکوژنومیک سرمایه‌گذاری می‌کنند که کیفیت داروی خود را افزایش دهند.
لاریجانی با اشاره به نقش میکروبیوم در بیماری‌های مختلف گفت: ما یک کیلو باکتری در بدن داریم که برای هر فرد متفاوت است و به آن میکروبیوم می‌گویند. در این زمینه ما خیلی عقب نیستیم و بر روی آن مطالعات زیادی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه حتی جمعیت‌های مختلف بر اساس نوع تغذیه و … میکروبیوم متفاوتی دارند. بنابراین وقتی رویکرد پزشکی فرد محور داریم نمی‌توانیم به این بخش از اومیکس بی توجه باشیم
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر استفاده از یادگیری ماشین برای تفسیر داده‌ها گفت:
هوش مصنوعی آینده بسیاری از بیماری‌هاست.
وی در مورد استفاده از هوش مصنوعی در درمان بیمار‌ی‌ها گفت: با استفاده از هوش مصنوعی حتی پزشکان عمومی در اقصی نقاط کشور می‌توانند تشخیص‌های خوبی داشته باشند.
لاریجانی با بیان این‌که پزشکی فرد محور می‌تواند درمان را بهتر و هزینه را کم‌تر کند، گفت: حتی اومیکس از از نظر اخلاقی برای بیمار بهتر است.
وی تاکید کرد: یکی از موضوعات مهم این است که دیتاهای تولید شده در این زمینه باید به یکدیگر متصل شوند و با گروه‌های مختلف به اشتراک گذاشته شود.


نظر شما :