در آیین افتتاحیه کنگره زخم چه گذشت؟

۳۰ آبان ۱۴۰۳ | ۰۹:۱۵ کد : ۷۸۱۴۳ تاپ خبر
در آیین افتتاحیه کنگره زخم چه گذشت؟

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌‌پزشکی تهران، آیین افتتاحیه یازدهمین کنگره زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی با حضور دکتر مهدی طبایی، سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌‌پزشکی تهران؛ دکتر حسن مسلمی نایینی، رئیس جهاد دانشگاهی؛ دکتر سید رضا رئیس کرمی، رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی تهران؛ دکتر سید جلیل حسینی، رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت؛ دکتر هیروکی میساواکی، پزشک سفارت ژاپن؛ دکتر پروین منصوری، عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران؛ دکتر منصور جمالی زواره برگزار شد.

افزایش زخم‌های مزمن در جهان

دکتر سید مهدی طبایی در آیین افتتاحیه یازدهمین کنگره زخم و ترمیم اظهار کرد: زخم به چالشی جدی در دنیای امروز تبدیل شده است. عوامل متعددی مانند تغییر سبک زندگی، افزایش وزن و چاقی، افزایش تعداد سالمندان سبب افزایش زخم‌های مزمن هستند.

وی با بیان اینکه زخم‌های دیابتی از مهم‌ترین و شایع‌ترین زخم‌های مزمن هستند، تصریح کرد: متاسفانه، زخم‌های دیابتی در حال افزایش است؛ به نحوی که گسترش زخم‌های دیابتی همپای زخم‌های سوختگی، حوادث و صدمات ترافیکی نیاز به توجه ویژه دارد.

سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی علوم ‌پزشکی تهران با بیان اینکه شیوع دیابت در کشور از متوسط جهانی بالاتر است، افزود: افزایش شیوع دیابت در کشور، زنگ خطر را به صدا درآورده است. آمار و ارقام جهانی بیانگر این است که شیوع دیابت در جهان به میزان ۶.۵ درصد افزایش یافته بطوریکه حدود ۲۶ میلیون نفر در هر سال به این جمعیت اضافه می‌شوند.

وی درباره بروز زخم پای دیابتی خاطرنشان کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که یک نفر از هر چهار بیمار مبتلا به دیابت، دچار زخم پای دیابتی می‌شود. همچنین یک نفر از هر ۴ فرد مبتلا به زخم پای دیابتی، درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کند.

سرپرست سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران درباره اهداف برگزاری کنگره زخم توضیح داد: جهاد دانشگاهی طی ادوار این کنگره تلاش کرده تا با دستیابی به دستاوردهای نوین علمی، بستری برای پژوهش‌های جدید فراهم کند. پژوهشکده زخم «یارا» سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌‌پزشکی تهران از مراکز پیشرو در زمینه پژوهش در حوزه زخم‌، نقشی کلیدی در توسعه دانش و تبادل ایده‌ها دارد.

وی ادامه داد: در طول این یازده سال، پرستاران و متخصصان تلاش کرده‌اند تا با اجرای دوره‌های استاندارد، گروه‌های هدف را به‌طور دقیق تحت پوشش قرار دهند. پژوهشکده زخم یارا نیز به‌عنوان نهادی صاحب ایده و اندیشه، در تلاش است تا با ایجاد ارتباط و هم‌افزایی میان بخش‌های مختلف علمی و درمانی، مسیر بهبود وضعیت بیماران را هموارتر کند.

طبایی گفت: این کنگره فرصتی است تا متخصصان داخلی و بین‌المللی با بهره‌گیری از جدیدترین دستاوردهای علمی، راهکارهایی برای مقابله با چالش‌های مرتبط با زخم و دیابت ارائه دهند.

پیش‌رو بودن جهاد دانشگاهی در رفع نیازهای حوزه سلامت جامعه

حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاددانشگاهی در این برنامه گفت: جمعیت‌ها دارای ساختاری دینامیک و پویا هستند و در طول زمان ترکیب سنی ، جنسیتی و به‌تبع آن الگوی بیماری‌های آنها دستخوش تغییراتی می‌شود که ضرورت به‌روزرسانی اقدامات عملی در حوزه بهداشت و درمان را ایجاب می‌کند.

وی با بیان اینکه گاهی این تغییرات خیلی سریع اتفاق می‌افتد، نظیر آنچه در دوران شیوع بیماری کرونا در سطح جهان شاهد بودیم که باعث شد در بازه زمانی کوتاهی تغییرات قابل‌توجهی در پروتکل‌های بهداشتی و مراقبتی صورت گیرد ادامه داد: اما همیشه این تغییرات سریع و پر سروصدا نیست، همانند افزایش تدریجی موارد بروز بیماری‌های مزمن ازجمله بیماری‌های قلبی عروقی ، سرطان‌ها و اختلالات متابولیک( بیماری دیابت) که همه این موارد خود تابعی از افزایش میانگین سنی افراد جامعه است و در حال حاضر نزدیک به ۷۰ درصد از علل مرگ‌ومیر را تشکیل می‌دهند.

مسلمی نائینی با تأکید بر اینکه موارد ذکرشده لزوم توجه به نیازهای سلامت جامعه را به یک ضرورت تبدیل کرده است گفت: در همین راستا جهاد دانشگاهی به‌عنوان یک‌نهاد انقلابی دانش‌بنیان و معین و همکار همیشگی دولت‌های مستقر همواره در کنار نهادهای حاکمیتی و مردمی قرار داشته و با رصد نیازهای جامعه تلاش کرده تا با نظارت علمی بتواند برای رفع مشکلات حوزه‌های مختلف راهکارهای عملی معرفی کند.

رییس جهاد دانشگاهی در ادامه با اشاره به اقدامات و دستاوردهای این نهاد در حوزه سلامت به تاسیس پژوهشگاه‌های رویان، ابن‌سینا و پژوهشکده‌های سرطان معتمد، علوم بهداشتی، گیاهان دارویی و زخم و ترمیم بافت اشاره کرد که هر یک از آنها همزمان با تحقیق و توسعه علمی به ارائه خدمات تخصصی به افراد جامعه پرداخته و هر یک در نوع خود مبدع یک زمینه کاربردی منحصر بفرد در رفع نیازهای سلامت جامعه بوده‌اند.

از عمل‌های جراحی غیر‌ضروری خودداری کنیم

دکتر منصور جمالی زواره در آیین افتتاحیه یازدهمین کنگره زخم و ترمیم بافت که امروز، چهارشنبه، ۳۰ آبان ماه برگزار شد، اظهار کرد: شاهد وقوع حوادث ناگوار در غزه و لبنان هستیم اما جهان در مواجهه با این اقدامات جنایتکارانه سکوت کرده است.

وی ادامه داد: صدها نفر جان خود را در حوادث غزه و لبنان در هر روز از دست می‌دهند. همچنین هزاران نفر به دلیل جنایت‌های غزه و لبنان، آواره می‌شوند.

وی با بیان اینکه یازدهمین کنگره زخم و ترمیم بافت در حال برگزاری است، اظهار کرد: طی ادوار برگزاری این کنگره همواره بر این موضوع تاکید کرده‌ایم که از ایجاد زخم جلوگیری کنیم.

دبیر علوم پایه کنگره زخم درباره ضرورت جلوگیری از ایجاد زخم خاطرنشان کرد: به جوانان توصیه می‌کنم از تتو‌کردن خودداری کنند؛ چرا که این کار سبب ایجاد زخم می‌شود و این زخم‌ها می‌تواند زمینه‌ساز تومورهای بدخیم شود.

دبیر علمی کنگره زخم گفت: ۸۰ تا ۹۰ درصد جراحی‌های زیبایی بینی غیر ضروری هستند و برای پیشگیری از این زخم‌ها باید فرهنگ‌سازی کرد. عمل‌های جراحی نیز سبب ایجاد زخم می‌شود و عارضه‌هایی در پی دارد.

افزایش زخم‌های مزمن در سطح جهان

دکتر پروین منصوری در آیین افتتاحیه یازدهمین کنگره زخم و ترمیم بافت اظهار کرد: یازده دوره کنگره زخم و ترمیم بافت را برگزار کرده‌ایم و این کنگره طی ادوار برگزاری خود توانسته است به اهداف مدنظر خود برسد؛ چراکه با مشارکت و استقبال گسترده پژوهشگران، اساتید و دانشجویان مواجه شده است.

وی درباره تعداد مقالات ارسالی به یازدهمین کنگره زخم و ترمیم بافت گفت: حدود ۲۵۰ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده است که ۱۶ مقاله به عنوان سخنرانی برتر و ۱۴۴ مقاله برای ارائه پوستر انتخاب شدند.

منصوری درباره امتیازهای بازآموزی کنگره توضیح داد: امتیازهای بازآموزی متفاوتی برای گروه‌های مختلف درنظر گرفته شده؛ به نحوی که امتیاز متخصصان پوست، پرستاران و پزشکان عمومی ۱۵ امتیاز؛ متخصصان فیزیوتراپی ۱۰.۵ امتیاز و برای متخصصان فارماکولوژی نیز ۷.۵ امتیاز درنظر گرفته شده است.

به گفته استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ اساتید در این کنگره اساتید برجسته کشور و همچنین اساتید بین‌المللی از کشورهای استرالیا، آمریکا، عراق، ترکیه و آفریقای جنوبی به ارائه دستاوردهای خود می‌پردازند.

منصوری خاطر نشان کرد: در این کنگره سه روزه، ۱۳ پنل در موضوعاتی مانند راهکار به طرف دنیای بدون زخم، زخم و سرطان، تشکیل بایوفیلم و زخم، بازتوانی پانسمان‌های درمان زخم، لیزر و ترمیم پوست، پزشکی بازساختی و سلول درمانی و محصولات سلولی در ترمیم زخم و جنبه‌های درماتولوژی در ترمیم زخم برگزار می‌شود.

دبیر علمی کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت به اهمیت توجه به زخم های ناشی از جراحی‌ها اشاره کرد و گفت: زخم‌های ناشی از جراحی‌ها به ویژه زیبایی و … و همچنین زخم های سوختگی در دنیا در حال افزایش است. حدود ۹.۶ درصد عامل مرگ‌ومیر، باز شدن زخم‌های جراحی است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌‌پزشکی تهران، کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت با شعار جهان بدون زخم و محوریت نمایشگاه تخصصی پزشکی و دارویی، ۳۰ آبان تا ۲ آذرماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.


نظر شما :